Atzīmējot Pasaules diabēta dienu, Latvijas Diabēta federācija šopēcpusdien rīko informatīvu pasākumu tirdzniecības centrā “Galerija Centrs”, informēja federācijas konsultante sabiedrisko attiecību jautājumos Dita Bukovska.

Pasākuma laikā būs iespējams saņemt kuponus bezmaksas cukura līmeņa pārbaudei asinīs, konsultēties ar ārstu-endokrinologu par diabēta riskiem un uztura speciālistu par veselīgu uzturu, kā arī saņemt informatīvos materiālus par diabēta pazīmēm un profilaksi.

Latvijas Diabēta federācijas vadītāja, endokrinoloģe Indra Štelmane informē, ka Latvijā ir vairāk nekā 84 000 reģistrētu diabēta pacientu, taču statistika liecina, ka puse pieaugušo pacientu nemaz nezina, ka viņam ir diabēts. Tāpēc organizācija aicina ikvienu regulāri pārbaudīt savu veselību un noskaidrot diabēta riskus.

Ārsti norāda, ka līdz pat 80% diabēta saslimšanas gadījumu ir iespējams novērst vai aizkavēt ar ēšanas ieradumu maiņu un fiziskām aktivitātēm. Vairāk informācijas par diabēta profilaksi un ārstēšanuvar gūt mājaslapā www.diabets.lv.

Informatīvais pasākums “Galerijā Centrs” Rīdzenes ielā, Vecrīgā, ilgs no plkst.16 līdz 18.

Saistītās tēmas: DiabētsLatvijaPasaules diabēta dienaveselība

youtube icon
Abonēt youtube