Oktobrī Ventspils ostā sasniegts mēneša laikā ar prāmjiem pārvadāto kravu apjoma rekords – 205 100 tonnu, informēja Ventspils brīvostas sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Ieviņa.

Pirms tam vislielākais ro-ro kravu apjoms Ventspils ostā tika sasniegts 2011.gada oktobrī, kad ar prāmjiem pārvadāja 188 900 tonnas.

Astoņas reizes nedēļā prāmji no Ventspils kursē uz Nīneshamnas ostu Zviedrijā, bet vienu reizi – uz Travemindi Vācijā. Šī gada desmit mēnešos ro-ro kravu apjoms Ventspils ostā palielinājies līdz 1,7 miljoniem tonnu, kas ir par 14% vairāk nekā pagājušā gada attiecīgajā periodā un, kā norāda Ventspils brīvostas pārvalde, vairāk nekā Rīgas un Liepājas ostai kopā.

Ventspils ostā turpina palielināties arī prāmju pasažieru skaits. Šī gada desmit mēnešos prāmjus Ventspils ostā izmantojuši 100 434 pasažieri, kas ir par 9327 pasažieriem jeb 10% vairāk nekā pirms gada. Pasažieru skaita statistikā netiek ieskaitīti kravas automašīnu šoferi.

Prāmju satiksmes līnijas uz Ventspili organizē viens no lielākajiem prāmju satiksmes operatoriem Eiropā “Stena Line”. Prāmju apkalpošana notiek Ventspils brīvostas terminālī “Noord Natie Ventspils Terminals”.

Ventspils ostā ir izbūvētas divas ro-ro tipa piestātnes, kas nepieciešamas prāmju apkalpošanai, – prāmju pasažieru terminālis un kravu terminālis.

Jau ziņots, ka, neraugoties uz ro-ro kravu apjoma pieaugumu, kopējais kravu apgrozījums Ventspils ostā šī gada desmit mēnešos samazinājies par 19,7% salīdzinājumā ar pagājušo gadu.

 


Foto: pixabay

Saistītās tēmas: KravasPārvadājumsPŗamjiVentspilsOsta

youtube icon
Abonēt youtube