Sociālā tīkla “Facebook” arsenālā bijis instruments, lai atsijātu viltus ziņas, kas šogad cirkulēja sociālajā tīklā, tomēr tas nav licis to lietā, baidoties aizvainot konservatīvos, pirmdien pavēstīja tīmekļa laikraksts “Gizmodo”.

“Facebook” šo versiju noliedz.

Jau iepriekš izskanējuši pārmetumi “Facebook”, ka tas ļāvis izplatīties kļūdainai un nepatiesai informācijai, un tas atbilstoši dažu kritiķu skaidrojumam sekmējis republikāņa Donalda Trampa uzvaru ASV prezidenta vēlēšanās.

“Gizmodo”, atsaucoties uz anonīmiem avotiem, kas esot lietas kursā par lēmumu pieņemšanu sociālajā tīklā, skaidroja, ka instruments nav iedarbināts, ņemot vērā iepriekš izskanējušās apsūdzības, ka “Facebook” šogad populārāko tēmu topā slāpējis konservatīvo balsis.

“Facebook” tagad skaidro, ka publikācijā minētie apgalvojumi “nav patiesi”.

“Mēs neesam izveidojuši un apturējuši nekādas ziņu plūsmas izmaiņas, balsoties to potenciālajā ietekmē uz kādu no politiskajām partijām,” teikts “Facebook” paziņojumā.

“Mēs pastāvīgi strādājam pie tā, lai padarītu ziņu plūsmu jēgpilnu un saturīgu, tas ietver arī izplatīto materiālu kvalitātes un precizitātes izvērtēšanu”, un tas attiecas arī uz klikšķu piesaistīšanas materiāliem, mēstulēm un safabricētiem materiāliem, skaidro sociālais tīkls.

 


Foto: flickr

Saistītās tēmas: FacebookViltusZiņa

youtube icon
Abonēt youtube