Esi piefiksējusi, ka neskaitāmi skaistuma guru, pirms klāj uz sejas grimu, mēdz to izkrāsot pasteļtoņos? Ja jā, tad noteikti zini, ka to dēvē par krāsu korekciju, un tā ir kļuvusi par nopietnu modes tendenci, un to veic teju katrs grima eksperts.

Krāsu korekcija: grima mākslinieki to definē kā tehniku, kurā izmantotas krāsainas bāzes, pūderi un konsīleri, lai izlabotu sejas nepilnības. Atšķirībā no parastajiem konsīleriem un tonālajiem krēmiem, kas vienkārši aizklāj nepilnības, šie zaļie, lavandas, dzeltenie un koraļkrāsas toņi palīdz nosegt apsārtumus, tumšos lokus zem acīm, tumšus pleķus uz sejas un citas nepilnības.

Atzīsimies, krāsu korekcija ne vienmēr ir nepieciešama, lai atrisinātu šīs sejas nepilnības. Teju katrs, kurš ikdienā lieto grimu, mācēs noslēpt nepilnības arī ar tonālā krēma un piemērota konsīlera palīdzību. Tomēr, ja cīnieties ar nopietnām problēmām – krāsas izmaiņām, piņņu rētām, apsārtumiem, tumšiem lokiem un pleķiem, krāsu korekcija ir vispiemērotākā un šķiet absolūti loģiska.

Ko dara katra krāsa? 

Persiku/rozā krāsa: mazina zilo toni. Izmanto to, lai noslēptu tumšos lokus zem acīm vai redzamos asinsvadus.
Zaļš: mazina apsārtumu. Noslēpj sarkanas pumpas, sarkanus kapilārus, saules apdegumus.
Lavanda/violets: mazina dzeltenu toni.
Dzeltens: mazina violetu toni. Izmanto, ja vēlies izlīdzināt ādas toni.

Kā šo krāsu korekciju ieviest manā ikdienas grima uzklāšanas rutīnā? 

Ja vēlies pilnībā noslēpt nepilnības, uz sejas klāj savu mīļāko grima bāzi, pēc tam ar atbilstošās krāsas korektoru aizkrāso problemātiskās vietas. Tam vari izmantot savus pirkstu galus vai iemīļoto konsīlera otu. Pēc tam klāj iemīļotāko tonālo krēmu un turpini, kā ierasts.

 

Saistītās tēmas: krāsu korekcijasievieteskaistums

youtube icon
Abonēt youtube