Tūkstošiem Lielbritānijas cietuma darbinieku pieteikuši streiku, lai protestētu pret brūkošo sistēmu, otrdien paziņojuši arodbiedrības līderi.

24 stundu streiks, kas izjauca tiesu darbu, tika izsludināts pēc tam, kad sarunas starp arodbiedrību līderiem un valdību izjuka.

Lielbritānijas lielākā cietumu darbinieku arodbiedrība – Cietumu darbinieku asociācija (POA) – protestē pret “cietumu nestabilo un bīstamo stāvokli”.

Cietumu apsargiem Lielbritānijā ir aizliegts streikot, un tieslietu ministre Liza Trasa paziņoja, ka valdība centīsies tiesiskiem līdzekļiem panākt viņu atgriešanos darbā.

“Arodbiedrības nostāja ir lieka un pretlikumīga un padarīs situāciju mūsu cietumos vēl bīstamāku,” norādīja ministre.

Tieslietu ministrija apstiprināja, ka valdība ir lūgusi Augstākajai tiesai izdot rīkojumu pārtraukt streiku.

POA pārstāvis pavēstīja, ka darbu pārtraukuši 10 000 arodbiedrības locekļu visā valstī, bet apgalvoja, ka tas neesot streiks.

Lielbritānijā cietumos ieslodzīti aptuveni 85 000 cilvēku.

POA pārstāvis aģentūrai AFP norādīja, ka ieslodzījuma vietās pakāpeniski pieaugusi vardarbība, dažādu incidentu un nāves gadījumu skaits, kas sasniedzis jau “pilnīgi nepieņemamu” līmeni.

POA šajās problēmās vaino nepietiekamo darbinieku skaitu cietumos un sistēmas pakāpenisku sabrukšanu.

Tieslietu ministrijas preses pārstāvis savukārt apgalvoja, ka streiks esot nepamatots, jo ministrija nesen pievērsusies arodbiedrības norādīto problēmu risināšanai, tostarp radot vēl 2500 darbvietas cietumos.

 


Foto: reuters

Saistītās tēmas: CietumuDarbiniekiLielbritānijaStreiks

youtube icon
Abonēt youtube