Šī gada desmit mēnešos provizoriskais konsolidētais farmācijas kompānijas AS “Olainfarm” realizācijas apjoms ir sasniedzis 88,69 miljonus eiro, kas ir par 9% vairāk nekā attiecīgajā periodā 2015.gadā, informē uzņēmumā.

Straujākais realizācijas pieaugums šī gada desmit mēnešos vērojams Uzbekistānā, kur tās apjoms palielinājies par 85%, Ukrainā – par 25% -, Turkmenistānā un Lielbritānijā katrā – par 24%. Lielākie noieta tirgi 2016.gada desmit mēnešos bija Krievija, Latvija, Ukraina un Baltkrievija.

Šī gada desmit mēnešos “Olainfarm” piederošā aptieku tīkla SIA “Latvijas aptieka” realizācija sasniedza 15,5 miljonus eiro, kas ir par 12% vairāk nekā šajā periodā pērn. SIA “Silvanols” apgrozījums 2016.gada desmit mēnešos bija 4,21 miljons eiro. Tas ir par 28% vairāk nekā šajā periodā pērn, kad “Silvanola” apgrozījums bija 3,3 miljoni eiro. “Silvanola” produkcija tika realizēta 13 Eiropas valstīs, ar “Olainfarm” starpniecību arī Albānijā, Kosovā, Azerbaidžānā, Kazahstānā, Baltkrievijā, Lietuvā un Krievijā. SIA “Tonus Elast” realizācija piecos mēnešos bija 3,53 miljoni eiro, produkti tika pārdoti 30 valstīs četros kontinentos.

Pēc nekonsolidētajiem AS “Olainfarm” provizoriskajiem rezultātiem, produktu realizācija 2016.gada desmit mēnešos veidoja 74,09 miljonus eiro, kas ir par 4% vairāk nekā šajā periodā 2015.gadā. Visstraujākais realizācijas pieaugums šī gada desmit mēnešos ir vērojams Uzbekistānā, kur tās apjoms palielinājies par 85%, Lietuvā – par 25% -, Ukrainā – par 24% – un Turkmenistānā ­ par 23%. AS “Olainfarm” lielākie noieta tirgi 2016.gada desmit mēnešos bija Krievija, Ukraina, Latvija un Baltkrievija. Kopumā 2016.gada desmit mēnešos AS “Olainfarm” produkti tika realizēti 41 valstī četros kontinentos.

Tikmēr saskaņā ar “Olainfarm” provizoriskajiem konsolidētajiem 2016.gada oktobra rezultātiem kompānijas “Olainfarm” produktu realizācija ir sasniegusi 10,18 miljonus eiro, kas ir par 22% vairāk nekā šajā periodā pērn.

Lielākais realizācijas pieaugums ir vērojams Uzbekistānā, kur tā ir palielinājusies par 220%, Krievijā – par 94% – un Kirgizstānā – par 71%. 2016.gada oktobrī “Olainfarm” veica nozīmīgas piegādes uz Nīderlandi, Vāciju un Gruziju. Lielākie noieta tirgi oktobrī bija Krievija, Latvija un Ukraina.

“Olainfarm” piederošā aptieku tīkla “Latvijas aptieka” realizācija 2016.gada oktobrī veidoja 1,62 miljonus eiro, kas ir par 1% vairāk nekā attiecīgajā periodā pērn. Šajā laikā darbojās 64 aptiekas. Latvijas zaļās farmācijas uzņēmuma “Silvanols” apgrozījums 2016.gada oktobrī bija 0,53 miljoni eiro, kas ir par 36% vairāk nekā šajā periodā pērn.

“Silvanols” 2016.gada oktobrī realizēja produktus astoņās Eiropas valstīs, ar “Olainfarm” starpniecību arī Krievijā, Kazahstānā un Azerbaidžānā. Elastīgo medicīnisko izstrādājumu ražotāja “Tonus Elast” realizācija 2016.gada oktobrī veidoja 0,87 miljonus eiro, produkti tika realizēti 16 valstīs trīs kontinentos.

Pēc nekonsolidētajiem “Olainfarm” provizoriskajiem rezultātiem, produktu realizācija 2016.gada oktobrī veidoja 8,02 miljonus eiro, kas ir par 11% vairāk nekā šajā periodā pērn. Lielākais realizācijas pieaugums vērojams Uzbekistānā, kur tās apjoms palielinājies par 220%, Krievijā – par 77% – un Kirgizstānā – par 35%. 2016.gada oktobrī AS “Olainfarm” veica nozīmīgas piegādes uz Nīderlandi un Vāciju. Lielākie noieta tirgi bija Krievija, Ukraina, Latvija un Baltkrievija. 2016.gada oktobrī AS “Olainfarm” produkti tika realizēti 22 valstīs divos kontinentos.

Kā ziņots, “Olainfarm” iegādājies privāto ārstniecības iestādi SIA “Klīnika DiaMed”. Šī gada 9.novembrī parakstīts līgums starp “Olainfarm” un SIA “Klīnika DiaMed” līdzīpašniekiem komandītsabiedrību “Otrais Eko fonds”, Kārli Kupču un Tomu Baumani par “Klīnikas DiaMed” 100% kapitāla daļu iegādi. Atbilstoši līguma nosacījumiem darījuma summa netiek izpausta.

“Olainfarm” akcionāru sapulcē šī gada 7.jūnijā tika apstiprināts uzņēmuma darbības plāns, kas paredz, ka tā nekonsolidētais apgrozījums 2016.gadā sasniegs 86 miljonus eiro, savukārt konsolidētais apgrozījums – 100 miljonus eiro. Saskaņā ar publicētajiem provizoriskajiem apgrozījuma rādītājiem 2016.gada desmit mēnešos ir sasniegti 86% no visa 2016.gadā plānotā nekonsolidētā apgrozījuma un 89% no gadā plānotā konsolidētā apgrozījuma.

“Olainfarm” koncernā ir Latvijas zaļās farmācijas uzņēmums “Silvanols”, aptieku tīkls “Latvijas aptieka”, elastīgo medicīnisko izstrādājumu ražotājs “Tonus Elast” un arī ekokosmētikas ražotājs “Kiwi Cosmetics”.

Jau vēstīts, ka 2015.gadā “Olainfarm” koncerns strādāja ar 97,392 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 4% vairāk, bet grupas peļņa pieauga par 25% un bija 15,289 miljoni eiro. “Olainfarm” nodarbojas ar gatavo zāļu formu – farmaceitisko preparātu un uztura bagātinātāju -, kā arī ķīmisko vielu un aktīvo farmaceitisko ingredientu ražošanu. Kompānijas lielākais īpašnieks tiešā un netiešā ceļā ir Maligins.

 


Foto: wikimedia

Saistītās tēmas: OlainfarmSIALatvijasAptieka

youtube icon
Abonēt youtube