Par divu miljonu dolāru liela kukuļa pieņemšanu aizturētā Krievijas ekonomikas attīstības ministra Alekseja Uļukajeva lietā varētu parādīties jauni aizdomās turamie, trešdien ziņo krievu mediji.

Krievijas laikraksti vēsta, ka šīs lietas ietvaros izmeklēšana vērsta arī pret vairākiem citiem ministriem un premjerministra Dmitrija Medvedeva tuviem līdzgaitniekiem.

Kā ziņots, Krievijas varasiestādes Uļukajevu aizturēja naktī uz otrdienu, apsūdzot viņu kukuļa izspiešanā un kukuļņemšanā.

Krievijas Izmeklēšanas komiteja pavēstīja, ka pret ministru ierosināta krimināllieta par kukuļņemšanu īpaši lielos apmēros.

Krievijas Federālā drošības dienesta un Izmeklēšanas komitejas izmeklēšanā esot noskaidrots, ka Uļukajevs kompānijas “Rosņeftj” pārstāvim pieprasījis kukuli divu miljonu dolāru apmērā par “Ekonomiskās attīstības ministrijas izsniegto pozitīvo novērtējumu”, kas ļāva Krievijas lielākajai naftas kompānijai “Rosņeftj” no valdības iegādāties naftas kompānijas “Bašņeftj” akciju kontrolpaketi.

Maskavas tiesa Uļukajevam kā drošības līdzekli piemēroja mājas arestu, bet nedaudz vēlāk prezidents Vladimirs Putins parakstīja dekrētu pa viņa atcelšanu no amata, jo ministrs “zaudējis uzticību”.

Oktobra vidū “Rosņeftj”, kuras akciju kontrolpakete pieder valstij, no valdības par 330 miljardiem rubļu (apmēram 4,6 miljardiem eiro) iegādājās “Bašņeftj” akciju kontrolpaketi.

Šovasar Krievijas valdība atlika “Bašņeftj” akciju privatizāciju, cerot uz to vērtības pieaugumu.

Vēl 25% “Bašņeftj” akciju pieder Baškortostānas republikai, kur bāzēta kompānija. Uzņēmuma akcijas arī tiek kotētas biržā.

Apmēram 60% “Rosņeftj” akciju pieder Krievijas valsts uzņēmumam “Rosņeftegaz”, bet Lielbritānijas naftas kompānijai BP pieder apmēram 20% akciju. “Rosņeftj” akcijas arī tiek kotētas biržā.

 


Foto: reuters

Saistītās tēmas: KukuļošanaUļukaevs

youtube icon
Abonēt youtube