Šobrīd uzņēmumiem lielāko draudu rada datu pārkāpumi. Satraucošais ātrums, ar kādu hakeri veiksmīgi tēmē uz globālo tehnoloģiju uzņēmumiem, lai nozagtu lietotāju datus, radījis augstākus standartus uzņēmumu kodēšanas un drošības pasākumiem. Facebook kompānijai lietotāju kontu drošības nodrošināšana pārsniedz drošas programmatūras radīšanas prioritātes. Kā tiek ziņots, tad uzņēmums uzpērk zagtas lietotāju paroles, kas tiek tirgotas tiešsaites melnajos tirgos.

Tomēr sociālo mediju gigants joprojām nelaužami uzstāj, ka lietotāju kontu drošība paliek neuzlaužama. Facebook drošības dienesta vadītājs Alekss Stamoss (Alex Stamos) Lisabonas Web samitā paskaidroja, ka droša Facebook saglabāšana un lietotāju drošības nodrošināšana esot divas atšķirīgas lietas.

Izrādās, ka mēs varam veidot pilnīgi drošu programmatūru, taču lietotāju dati vēl joprojām nebūs pilnīgā drošībā,” saka Stamoss. Viņš piebilda, ka viens no lielākajiem lietotāju kontu drošības draudiem rodas atkārtotas paroles lietošanas dēļ. “Paroļu atkārtota izmantošana ir pirmais kaitējuma cēlonis internetā,” viņš uzsvēra.

Facebook zagto paroļu uzpirkšana palīdz uzturēt lietotāja kontu drošībā?

Facebook, pērkot zagtas paroles, cenšoties nodrošināt, lai lietotāji saviem kontiem nepiemērotu visbiežāk izmantotās paroles, reģistrējot savu profilu Facebook kontā, piemēram, “1234567”. Skatoties uz iepriekšējiem pārkāpumiem, šāda veida paroles tiek konstatētas kā visdažādāko sociālo tīklu pieejas kodi. Šādu paroļu izmantošana automātiski padara lietotāju kontu vieglāk uzlaužamu, no kā pats Facebook labprātāk izvairītos.

Vai Facebook zina tavas paroles?

Uzreiz pēc 2013. gada Adobe datu aizsardzības pārkāpuma kļuva skaidrs, ka Facebook drošības komanda pieminēja datu nopludināšanu un zagšanu, atsijājot lietotāju atkārtotās paroles, ielogojoties gan Facebook, gan Adobe. Facebook drošības incidentu reaģēšanas menedžeris Kriss Longs (Chris Long) paskaidroja, ka uzņēmums izmantoja apkopotās paroles un “pārskrēja tām pāri” ar vienvirziena kodu sajaukšanu, lai pārbaudītu lietotāju paroļu ielogošanās laiku.

Citiem vārdiem sakot, Facebook neuzglabā tavas paroles un arī nezina tās. Tomēr ziņojumi par spekulēšanu, maksājot kibernoziedzniekiem, pauž bažas par dažādu precedentu noteikšanu un lietotāju drošību kopumā.

Saistītās tēmas: FacebookParolesZagšana

youtube icon
Abonēt youtube