Ikdienā ierastās kustības, kā piemēram, smaidīšana, dusmošanās, dažādas citas sejas grimases liek mūsu sejas muskuļiem saspringt. Un gluži kā ķermenim, arī sejai dažkārt nepieciešama atslodze, piemēram, masāža.

Tomēr zinot, ka mūsdienu straujajā dzīves ritmā nereti neatliek laika pat paēst pusdienas, kur nu vēl aiziet uz sejas masāžu. Tādēļ sniegsim jums padomus, kā sevi palutināt mājās pēc grūtas dienas.

1. Sagatavojies

Dermatologi iesaka, pirms šādām darbībām kārtīgi nomazgāt rokas siltā ūdenī un ar antibakteriālām ziepēm, no sejas atglaust matus, lai izvairītos no jebkādiem iespējamiem mikrobiem un traucēkļiem. Noteikti pirms masāžas notīri seju no kosmētikas vai vienkārši dienas laikā uzkrātiem netīrumiem. Ja vēlies vēl ideālāku efektu, pirms masāžas apstrādā ādu ar tvaiku. Vienkāršākais veids – ielej lielā bļodā karstu ūdeni, pārliecies pār to un pāri galvai pārklāj dvieli, lai tvaiks, kas rodas no ūdens, netiek ārā. Tādā veidā tiks atvērtas sejas poras, un jebkurš produkts, ko klāsi uz sejas, iesūksies daudz ātrāk.

2. Masāžu vari iekļaut savā sejas kopšanas rituālā

Tev šķiet, ka sejas masāža ir pārāk nevajadzīga un laikietilpīga? Taču pietiek vien ar divām minūtēm dienā, lai ievērojami samazinātu grumbiņu un krunku veidošanos. Jāpiemin, ka masāža lieliski relaksē. Ikreiz, kad noņem kosmētiku vai liec sejas krēmu, pavadi vismaz divas minūtes to kārtīgi iemasējot ādā. Ticiet mums, rezultāti būs jūtami.

3. Izvēlies pareizos produktus

Masāža palīdz palielināt produktu absorbēšanos. Siltums no tavām rokām un masējošās kustības palīdz serumam labāk iesūkties un tīrīšanas līdzeklim labāk pildīt savas funkcijas. Masāžai izvēlies produktus, kuri labi slīd pa ādu – tie var būt serumi vai eļļas. Protams, pievērs uzmanību savam sejas tipam.

4. Ar rokām vien būs pietiekoši, tomēr ir arī citi varianti

Kaut arī ar pirkstiem pietiek, lai kārtīgi izmasētu seju, tomēr veikalos pieejamas arī dažādas masāžas ierīces. Kaut arī šīs ierīces izskatās teju vai nepieklājīgas, tās tomēr sniedz daudz priekšrocību tavā sejas kopšanā. Piemēram, apļveida kustības, ko rada šis aparāts, paceļ sagumušo ādu, uzlabo asinsriti un atjauno sejas elastīgumu.

5. Sejas masāža sniedz ne tikai skaistu sejas ādu

Ja vēlies uzlabot sejas tvirtumu, dermatologi iesaka izmantot dziļas, stimulējošas kustības. Tomēr, ja seja ir jūtīga, izmanto maigas kustības.
Viens no sejas masāžas labumiem ir limfodrenāža. Limfātiskā sistēma ir atbildīga par baltajām asins šūnām, kas atrodas mūsu organismā, un tās atvaira dažādus toksīnus. Tādēļ tā arī ir jāstimulē, lai no ķermeņa izvadītu visu slikto.

6. Neaizskar acu zonu

Tā kā āda ap acīm ir ļoti jutīga un trausla, to nedrīkst pakļaut spiedienam un masāžām. Lai noņemtu “pufīgo acu efektu“, dermatologi iesaka ar maigām, pirkstu galu kustībām no asaru kanāliem līdz acs ārējam stūrim viegli masēt vai plikšķināt. Tomēr esi uzmanīga, jo acu zona ir ļoti jutīga.

Šeit būs pamācība, kā pareizi veikt masāžu sejas ādai:

 

Saistītās tēmas: masāžasievieteskaistums

youtube icon
Abonēt youtube