Tu noteikti esi lasījusi par to, cik daudz priekšrocību tev sniedz silta ūdens glāze, tikko pamostoties no rīta, tāpat noteikti zini, ka medum piemīt daudz labu īpašību – uzlabo ādas stāvokli, un labākais, tas ir garšīgs. Bet, vai zini, kādēļ silts medus ūdens ir tik labs? 

Kā pagatavot šādu ūdeni? Vienkārši!  Tev būs nepieciešams vien medus un silta ūdens glāze (bet ne karsts ūdens, karstumā medus zaudē savas lieliskās īpašības).

Viss ir pavisam vienkārši – ēdamkaroti svaiga, neapstrādāta medus sajauc ar glāzi silta ūdens. Ļauj tam izšķīst un gatavs! Ja vēlies kādu īpašu garšu, pievieno kanēli vai nedaudz citronu sulas. Lieliskākiem rezultātiem – šis ūdens būtu jāuzņem tieši no rīta, tukšā dūša.

Ūdens ir nozīmīgs vielmaiņas procesā, tādēļ liela nozīme ir tam, cik daudz mēs uzņemam šo ūdeni. Un jāpiemin, ka ūdens ir neaizstājams tavai ādas veselībai.

1. Skaties, kā kūst tavs svars

Jā, medus ūdens var palīdzēt zaudēt svaru. Ja tomēr tu šim faktam netici, jo medus taču satur cukuru, tad zini – medū esošie cukuri ir dabīgie cukuru jeb nekaitīgi veselībai, tieši pretēji – ļoti labi.
Medus ūdens lieliski spēj nomākt vēlmi pēc saldiem, veikalos nopērkamiem dzērieniem. Tā kā šis medus ūdens mazina vēlmi pēc citiem cukurotiem ēdieniem, dzērieniem (jo tas ir salds), līdz ar to mazinās ķermenī esošais cukura daudzums, kas ar laiku mazina arī svaru. Tas, protams, nenotiek dienas laikā, tomēr ilgtermiņā ir redzami rezultāti.

2. Sakārto gremošanas sistēmu

Medus ūdens dzeršana tukšā dūšā ik rītu, kad pamosties, lieliski noregulē gremošanas sistēmu. Antiseptiskās īpašības, kas ir medū, palīdz mazināt skābes līmeni kuņģī, bet palielināt gļotu daudzumu.Tas palīdz mitrināt resno zarnu, un, protams, arī izkārnījumus, mazinot aizcietējumu iespējamību.

3. Palīdz imūnsistēmai

Medum piemīt lieliskas antibakteriālās īpašības. Neapstrādātā medū ir daudz enzīmu, vitamīnu un minerālvielu, kas lieliski palīdz cīņā ar nelabvēlīgām baktērijām. Pētījumi liecina, ka medus spēj atjaunot organismu pēc nopietnu antibiotiku lietošanas. Medus ir lielisks antioksidants, kas palīdz cīņā ar brīvajiem radikāļiem.

4. Mazina alerģijas

Uzņemtais medus palīdz mazināt apkārtējās vides radīto kairinājumu, piemēram, alerģijas pret putekļiem, spalvām, putekšņiem. Tas samazina uzņēmību pret alerģiskajām vielām. Protams, medus nekādā veidā neārstēs vai jebkādā citā veidā neiznīcinās alerģijas, tomēr tas mazinās alerģijas simptomus.

5. Enerģija

Kafiju pastum malā, medus ūdens ir jaunais enerģijas lādiņš! Jau skaidri zināms, ka ūdens uzņemšana uzmundrina ķermeni, tomēr silts un salds ūdens dod papildu labumus.
Pētījumi liecina, ka pat mazākais ūdens zudums nogurdina ķermeni. Tādēļ ūdens, kuram papildus klāt ir cukurs (cukurs = enerģija) lieliski uzlādē un ķermenī atgriež enerģiju.

6. Medus mazina kairinājumu kaklā un klepu

Pētījumi liecina, ka viena ēdamkarote medus no rīta dara tos pašus brīnumus, kas klepus sīrupi un dažādas zāles. Tādēļ, kad nākamreiz jūti, ka tevi sāk piemeklēt klepus vai kakla sāpes, sniedzies pēc medus, nevis kārtējiem pretvīrusu līdzekļiem. Iesakām uzņemt medu arī ikdienā, kad jūtamies labi. 🙂

7. Detoksikācija

Medus un silts ūdens palīdz no ķermeņa izvadīt visus toksīnus. Regulāri lietojot šo ūdeni, no ķermeņa patstāvīgi tiek izvadīti toksīni, attīrot organismu. Papildus pievienojot šim ūdenim citronu, tas sniedz vēl vairāk labu īpašību – citronu sula paātrina urīna izvadi, tādā veidā izvadot sliktos sārņus, uzturot urīnceļus veselus. Citronu sulā esošās skābes uzlabo fermentu darbību, stimulē aknas un palīdz detoksikācijas procesā.

8. Palīdz pret vēdera uzpūšanos

Medus ūdens palīdz neitralizēt vēderā esošās gāzes. Tādēļ ikreiz, kad jūti, ka uzpūšas vēders – iedzer medus ūdeni. Tas palīdzēs. 🙂

9. Uzlabo vispārējo veselību

Šāds ūdens ne tikai palīdz “padzirdīt” organismu, tas arī palielina labā holesterīna līmeni un mazina kardiovaskulāro spriedzi.

10. Visbeidzot tas mazina slikto holesterīna līmeni asinīs

Augsts holesterīns var būt pagātne, ja ikdienā lietosi šo medus ūdeni. Medus spēj izkausēt sliktos taukus, tādā veidā gan izskatīsies, gan jutīsies vieglāks. Vai tu esi kādreiz redzējis resnu biti? Nē? Nu tas tādēļ, ka viņām ir pareizs un veselīgs uzturs. Tātad visa pamatā ir tas, ko mēs ēdam un dzeram.

 

Saistītās tēmas: meduspadomiskaistumsūdensveselība

youtube icon
Abonēt youtube