Malaizija ekonomisko problēmu un skatītāju skaita samazināšanās dēļ pēc 2018.gada nerīkos Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta posmus, pirmdien paziņoja šīs valsts tūrisma un kultūras ministrs Nazri Azizs.

Tāpat no F-1 posmu rīkošanas grasās atteikties arī Singapūra.

“Mēs iztērējām 300 miljonus ringitu (63 miljonus eiro) katru gadu, taču nesaņēmām tikpat daudz atpakaļ. F-1 posmam nav nekādas atdeves,” teica Azizs.

Tāpat Malaizijas tūrisma un kultūras ministrs atzīmēja, ka samazinājies posma apmeklētāju skaits, uz šīs sezonas “Grand Prix” ierodoties 45 000 personām, kas ir apmēram 38% no skatītāju skaita, ko varētu uzņemt Sepangas trase. Turklāt sacensībām bijuši arī zemi televīzijas reitingi. “Domāju, ka cilvēki zaudējuši interesi,” piebilda Azizs.

“Pārdoto biļešu skaits un televīzijas skatītāju skaits ir samazinājies. Ārzemju investori tā vietā izvēlas Singapūru, Ķīnu un Vidējo Austrumu reģionu. Savukārt atdeve tam visam nav liela,” pirms mēneša pauda Malaizijas sporta ministrs Hairijs Jamaludins.

F-1 posmi Malaizijā notiek jau kopš 1999.gada. Vēl senāka F-1 vēsture Āzijā ir tikai Japānai, kas F-1 posmus rīko kopš 1976.gada.

Tikmēr ilggadējais F-1 pasaules čempionāta rīkotājs Bērnijs Eklstouns Vācijas medijiem atklāja, ka arī Singapūra vairs nevēlas rīkot sacensības. Kā Malaizijā, tā arī Singapūrā krities F-1 posma apmeklētāju skaits un televīzijas reitingi.

F-1 sacensības Singapūrā notiek kopš 2008.gada.

Septembra sākumā F-1 čempionātu iegādājās ASV mediju uzņēmums “Liberty”. Pēc pārdošanas Eklstouns pauda cerību, ka seriāls iekaros jaunas teritorijas, bet jaunie īpašnieki cer čempionātu paplašināt ASV.

Saistītās tēmas: F-1MalaizijaSacīkstes

youtube icon
Abonēt youtube