Pirmais “Barbershop night” mūzikas festivāls norisināsies 26. novembrī no pulksten 20.00 Rīgas Kultūras un atpūtas centrā “Imanta”. Tieši šim dziedāšanas veidam raksturīgajos aranžējumos izdziedātās mūzikas klasikas “pērles” mīsies ar atraktīvu un informatīvu stāstījumu par bārberšopa mūzikas dziedāšanas tradīcijas aizsākumiem pasaulē un Latvijā. Stāstījumu papildinās vēsturiskas foto un video projekcijas. Klausītājiem būs iespēja tikties ar šī mūzikas novirziena “pionieri” Igaunijā un Latvijā – Laimi Rācenāju, klausīties īpaši šim festivālam par godu izveidotu Latvijas labāko koru un ansambļu dziedātāju kvartetu priekšnesumus, kā arī aktīvi līdzdarboties un iesaistīties pasākuma norisēs.

Prieks un azarts, uzdrīkstēšanās, prasme ieklausīties un savienoties kopīgā, skanīgā, harmoniskā akordā, uzsmaidīt viens otram, veidot dzīvi krāsaināku – tāds ir pirmā “Barbershop night” festivāla mērķis, stāsta viens no festivāla idejas autoriem diriģents Ārijs Šķepasts.

Pasākuma idejas autori un īstenotāji ir Rīgas Kultūras un atpūtas centra “Imanta” vokālais kvartets “Harmonija Rīgai” – vienīgais bārberšopa mūzikas vīru vokālais kvartets Latvijā, kurš šajā mūzikas žanrā muzicē jau 23 gadus. Šogad, atgriežoties no kārtējā bārberšopa mūzikas čempionāta, ansamblim radās doma par šī dziedāšanas veida popularizēšanu Latvijas koru un ansambļu dziedātāju vidū. Tika uzsākta informatīvi izglītojoša koncertu tūre pa Latvijas novadiem ar mērķi iepazīstināt koru un ansambļu dziedātājus ar šo dziedāšanas tradīciju. Tūres noslēgumā – ansambļa dalībnieki aicina visus dzīvespriecīgos un jaunus muzikālos iespaidus meklējošos klausītājus uz vēl nebijušu notikumu Latvijas mūzikas dzīvē – festivālu “Barbershop night“.

Ieeja 3.00 EUR. Biļetes varēs iegādāties norises vietā stundu pirms koncerta

Saistītās tēmas: Barbershop nightFestivāls

youtube icon
Abonēt youtube