Latvijas basketbola zvaigzne Kristaps Porziņģis svētdien otro reizi šajā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezonā tika pie “double-double”, palīdzot Ņujorkas “Knicks” komandai pārspēt spēcīgo Atlantas “Hawks” komandu.

Porziņģis guva 19 punktus un izcīnīja 11 atlēkušās bumbas, bet “Knicks” savās mājās svinēja uzvaru ar 104:94 (24:20, 22:21, 29:25, 29:28), tiekot pie trešās uzvaras pēdējos četros mačos.

Latvijas basketbolists spēlēja 30 minūtes un 38 sekundes, trāpot astoņus no 15 metieniem no spēles. Porziņģis realizēja septiņus no 11 divpunktu metieniem, vienu no četriem tālmetieniem un divus no četriem “sodiņiem”.

Tāpat viņš izcīnīja 11 atlēkušās bumbas zem groziem, kā arī nopelnīja četras piezīmes. Laikā, kamēr Porziņģis bija laukumā, “Knicks” guva par pieciem punktiem vairāk nekā ielaida.

Sezonā pirmo “double-double”, jeb divciparu skaitļus divos statistikas rādītājos, Porziņģis guva šīs nedēļas sākumā, kad sameta 24 punktus un izcīnīja 11 atlēkušās bumbas mačā pret Dalasas “Mavericks”.

Porziņģis un visa “Knicks” komanda šoreiz ļoti labi nospēlēja aizsardzībā, jo ielaistie 94 punkti ir otrs mazākais rādītājs šajā sezonā.

Uzvarētājiem rezultatīvākais bija Karmelo Entonijs, kurš guva 31 punktu, kamēr Kortnijs Lī un Deriks Rouzs pievienoja pa 14 punktiem. “Knicks” šo spēli aizvadīja bez sava pamatcentra Žoakima Noā, kurš laukumā nevarēja doties slimības dēļ.

Tikmēr “Hawks” komandu no zaudējuma neglāba NBA zvaigžņu Pola Milsepa 19 un Dvaita Hovarda 18 gūtie punkti. Hovards arī savāca 18 atlēkušas bumbas, kamēr Kails Korvers guva 17 punktus.

Spēles pirmajā ceturtdaļā Porziņģim nesekmējās ar precizitāti, jo no spēles viņš trāpīja vien divus no sešiem metieniem, tomēr “Knicks” kontrolēja spēli un ar ciešu darbību aizsardzībā spēja iegūt vadību 24:20.

Savukārt otrajā spēles nogrieznī Porziņģis jau bija krietni produktīvāks, un pēc tam, kad viņš guva sešus savas komandas punktus pēc kārtas, “Knicks” panāca jau desmit punktu pārsvaru 34:24. Kā ierasts, Porziņģis demonstrēja plašu savu iemaņu spektru, jo punktus guva gan no groza tuvuma, bumbu triecot mērķī no augšas, gan apspēlējot pretiniekus pusdistancē ar māņu kustībām, pēc tam izdarot precīzu pustālo metienu. Tiesa, “Knicks” komandai nekādi neizdevās iegūt lielāku pārsvaru, jo pretinieki ik pa laikam spēja pietuvoties četru līdz piecu punktu attālumā.

Trešās ceturtdaļas sākumā Porziņģis izcīnīja divas atlēkušās bumbas, bet pēc tam trāpīja savu pirmo tālmetienu, izvirzot “Knicks” vadībā ar 51:47. Tiesa, pēc tam latvietis ātri tika pie vēl divām piezīmēm, tāpēc tika nomainīts un laukumā atgriezās pēdējās ceturtdaļas sākumā, uzreiz ar precīzu pustālo metienu panākot 77:66 mājinieku labā.

Taču arī šoreiz “Knicks” lielāku pārsvaru neieguva un “Hawks” saglabāja intrigu, tomēr mača beigās teicami darbojās Ņujorkas kluba līderis Entonijs, palīdzot komandai tikt pie sestā panākuma sezonā. Porziņģis, ceturtdaļas vidu pavadot uz rezervistu soliņa, laukumā atgriezās mača beigu daļā, taču pie punktiem vairs netika, tomēr palīdzēja komandai izcīnīt nozīmīgu uzvaru pret vienu no Austrumu konferences līderēm.

Saistītās tēmas: KnicksPorziņģis

youtube icon
Abonēt youtube