Ar neapbruņotu aci ir redzams, ka Āgenskalna tirgū ir jāiegulda ļoti daudz darba, intervijā aģentūrai BNS atzina Rīgas pašvaldības kapitālsabiedrības “Rīgas centrāltirgus” valdes priekšsēdētājs Andris Morozovs.

“Kopš aprīļa esam pārņēmuši šī tirgus pārvaldību. Ar neapbruņotu aci ir redzams, ka tur ir ļoti daudz darba jāiegulda, un mēs strādājam pie plāna, kā to sakārtot pēc iespējas īsākā laikā, bet, protams, ir jautājums, cik tas mums izmaksās. Ārkārtas sīkos darbus jau veicam,” sacīja Morozovs.

Līdz šim Āgenskalna tirgū ir sakārtota tirgus priekštelpa. “Ir sakārtotas sienas un sakārtoti pagrabi, lai tos var izmantot, uzlabota sānu ieeja, kāpnes, pārvietoti tirgotāji no Sakņu paviljona, kuru, mūsuprāt, nevar izmantot kā tirdzniecības telpas,” klāstīja “Rīgas centrāltirgus” vadītājs.

Viņš norādīja, ka tiek izstrādāts arī projekts par tirgus piebūves – Sakņu paviljona – demontāžu, lai uzlabotu tirdzniecības vietu pieejamību. “Perspektīvā mēs domājam, ka tajā vietā varētu izveidot stāvvietu, lai tirgus kļūtu pieejamāks pircējiem. Šobrīd ir problēmas ar transporta novietošanu pie Āgenskalna tirgus,” teica Morozovs.

Vienlaikus viņš atzīmēja, ka uzņēmums būtu gatavs izskatīt potenciālo investoru piedāvājumus, kas būtu gatavi ieguldīt naudu Āgenskalna tirgus ēkas sakārtošanai un tās izmantošanai tirgus vajadzībām, taču pagaidām šādi piedāvājumi nav saņemti.

“Rīgas centrāltirgus” dibināts 1930.gada 2.novembrī, bet kā Rīgas pašvaldības akciju sabiedrība darbojas kopš 1995.gada.

 


Foto: pexels

Saistītās tēmas: Āgenskalna TirgusRīgas Centrāltirgus

youtube icon
Abonēt youtube