Mēbeles, sintētiskie būvmateriāli un dažādi tīrīšanas līdzekļi, kas atrodas telpās, noteikti nepadara gaisu tīru un svaigi veselīgu. Iekštelpu gaisa piesārņojumu rada dažādi putekļi, putekšņi, baktērijas. Pavisam traki ir tad, ja telpās ir slikta ventilācija.

Vislētākais un vienkāršākais veids, kā dabiskā ceļā attīrīt gaisu, ir dažādi istabas augi. Pētījumi liecina, ka augu ienešana telpā padara gaisu tīrāku un patīkamāku.

Pušķu hlorofīti

Tie ne tikai attīra gaisu, bet arī īskatās diezgan efektīgi. Lielisks papildinājums jau esošajiem istabas augiem. Viņus ir viegli audzēt, un iesaka iesācējiem. Tiešos saules staros tas lieliski vairojas, radot “bērniņus”. Gaisu attīra no formandehīdiem un ksilola.

Dracēnas

To iespējams atrast 40 dažādās variācijās. Tie attīra no benzola, formaldehīda, trihloretilēna un ksilola. Diemžēl toksisks kaķiem un suņiem.

Mārtiņrozes

Pēc NASA sniegtajiem datiem, šis ir gaisa attīrītāju čempions, attīra no amonjaka, benzīna un formaldehīdiem. Populārs un lēts augs, kas nopērkams teju katrā ziedu veikalā. Tos var stādīt kā ārā, tā turēt podos istabā.

Cūkausītis

Tīkami ziedi un smarža, kas zied teju visu gadu. Attīra no amonjaka, trihloretilēnu, benzīna un formaldehīdiem. Mīl ēnainu vietu un nepatīk pārāk daudz ūdens.

Bostonas paparde

Nav jāpieliek īpašas pūles, regulāri jālej, un izskatās lieliski. Attīra no gaisa lieko mitrumu, formaldehīdus un ksilolu.

Alveja

Pazīstama ar savām pretiekaisuma un antibakteriālajām īpašībām. Ne tikai ārstē slimības, bet arī attīra gaisu. Nav vajadzīga īpaša aprūpe, vien regulāra laistīšana. Attīra no baktērijām un dažādām vielām gaisā.

Palmas

Gaisa filtrēšanas zvaigzne. Attīra no formaldehīdiem. Tās tiecās uz tiešiem saules stariem. Palmas izaug ļoti lielas, kā rezultātā veiksmīgi attīra gaisu.

Saistītās tēmas: augigaisa attīrīšanaTelpas

youtube icon
Abonēt youtube