“Dienās, kad ir milzīga neapmierinātība par Saeimas pieņemtajiem lēmumiem, cilvēki nevar internetā parakstīties par Saeimas atlaišanu! Sakritība?!” savā Facebook profilā vakarā rakstīja Mārtiņš Bondars. 

Pēc šāda Bondara ieraksta, komentāru sadaļu pāršalca dažāda veida komentāri. Vieni nosodīja politiķa vēlmi atlaist Saeimu, citi norādīja uz to, ka visdrīzāk pats vēlas tikt atbrīvots no šī amata, tomēr citi sūkstījās, ka mājaslapā patiesi nevar parakstīties par atlaišanu.

Jāteic, ka uz doto brīdi situācija nav mainījusies. Citi norāda, ka mājaslapā ar parakstīšanos viss ir kārtībā, tomēr citi stāsta, ka jau kādu labu laiku tas patiesi nav iespējams.

Vai tiešam arī šo parakstu vākšanas procesu kaut kādā mērā ietekmē politiķi? Karā visi ieroči ir atļauti vai arī tiešam tās ir tikai “tehniska rakstura kļūdas”?

Jau ziņots, ka vēlētāju tiesības atsaukt Saeimu ir paredzētas Satversmē, un ierosināt tautas nobalsošanu par šo jautājumu var ne mazāk kā viena desmitā daļa jeb 155 224 vēlētāji. Tiesības ierosināt tautas nobalsošanu par Saeimas atsaukšanu nevar izmantot gadu pēc Saeimas sanākšanas un gadu pirms Saeimas pilnvaru beigām.

Mēģināt nobalsot par Saeimas atlaišanu var Šeit. 

Saistītās tēmas: mārtiņš bondarsSaeimas atlaišanaSeima

youtube icon
Abonēt youtube