Pasaulē vērojama ļoti spēcīga valstu konkurence, kurā bez inovācijām Latvija kā maza valsts tiks “apēsta”,  sacīja mobilo maksājumu pakalpojumu sniedzēja “Mobilly” izpilddirektors Ģirts Slaviņš.

Viņš atgādināja, ka modernās latvietības tēvi aicināja latviešus braukt jūriņā un arī šodien nekas nav mainījies. “Bijām progresīvi jūrnieki, tad kāpēc tagad esam tādi, ka ieraujamies savā čaulā un rāpojam iepakaļ?” jautāja uzņēmējs, uzsverot, ka šajā jautājumā ļoti būtiska ir valsts attieksme.

“Ja valsts pārvaldē filozofija ir balstīta uz iepirkumiem un dārgiem, bet drošiem risinājumiem, nekādu inovāciju nebūs. Mūs kā mazu valsti apēdīs. Mums šobrīd ir izvēle, vai būsim inovāciju priekšgalā vai beigās tīrīsim putekļus, un šobrīd no valsts pārvaldes un pašvaldību puses ir domāšana īstermiņā, drošāk tīrīt putekļus, to mēs mākam,” sacīja Slaviņš.

“Pasaulē ir vērojama ļoti spēcīga valstu konkurence. Ja nav stipru pilsoņu, nav stipras valsts, un pašlaik redzam, ka gan valsts velk uz leju pilsoņus, gan pilsoņi – valsti. Tas ir ceļš pretī bezdibenim,” uzsvēra “Mobilly” pārstāvis.

 


Foto: pixabay

Saistītās tēmas: LatvijaMaza Valsts

youtube icon
Abonēt youtube