Latvijas iedzīvotāji visvairāk savā dzīvē gribētu iegūt laimīgu ģimeni un labu veselību, liecina jaunākā “Baltic International Bank” Latvijas barometra aptauja.

Lūgti nosaukt divas lietas, ko iedzīvotāji savā dzīvē gribētu sasniegt/iegūt visvairāk, 48% minējuši laimīgu ģimeni, bet 43% nosaukuši labu veselību.

Vienlaikus 18% aptaujāto minējuši izglītotus bērnus, 17% nosaukuši “miljonu bankas kontā”, 16% vēlas apceļot pasauli, 12% vēlas privātmāju, 9% – veiksmīgu biznesu, 6% – uzlabot valsts pārvaldi, bet 2% no aptaujātajiem vēlas izlasīt 500 labākās grāmatas.

Aptauja liecina, ka Latvijas iedzīvotāji savu dzīvi biežāk plāno īsam laika periodam un ļaujas notikumu pavērsieniem, nevis strikti pieturas pie fiksētiem un visai dzīvei izvirzītiem mērķiem.

Teju puse respondentu jeb 47% savai dzīvei kopumā nav izvirzījuši nekādus mērķus. Runājot par vidēji garu termiņu, proti, pieciem gadiem, 40% aptaujāto norāda, ka konkrēta saraksta viņiem gan nav, taču zina, ko vēlas šajā laikā paveikt. Savukārt 59% atbildētāju atzīst, ka tuvākajiem pieciem gadiem nekādus mērķus nav izvirzījuši vai arī nezina, ko atbildēt uz šo jautājumu. Vienlaikus, domājot par īsāku laika periodu – vienu gadu -, 53% aptaujāto ir konkrēti mērķi un plāni, turklāt 6% aptaujāto pat izveidots konkrēts saraksts ar sasniedzamajām lietām.

“Baltic International Bank” Latvijas barometrs ir Latvijas iedzīvotāju noskaņojuma un attieksmes pētījums, kurā ik mēnesi, iekļaujot pazīstamu ekspertu vērtējumus, tiek atspoguļotas sabiedrībā aktuālas norises.

Jaunākā barometra aptaujas dati iegūti pētījumu centra SKDS Latvijas pastāvīgo iedzīvotāju aptaujā, kas veikta oktobrī. Ar stratificētās nejaušās izlases metodi, veicot tiešās intervijas respondentu dzīvesvietās, tika aptaujāti 1003 respondenti vecumā no 18 līdz 74 gadiem visā Latvijā.

 


Foto: pexels

Saistītās tēmas: AptaujaLatvieši

youtube icon
Abonēt youtube