Cilvēkiem ļoti patīk seriāli, un no tā nekur neaizbēgsi. Superīgi scenāriji, vienreizējas dekorācijas, talantīgi aktieri – tie ir palikuši kvalitatīvāki un interesantāki par daudzām filmām. Tomēr starp tiem ir arī tādi šedevri, kas nav ieguvuši nevienu kritiķu balvu, bet, neskatoties uz to, ir kļuvuši par skatītāju iecienītākajiem darbiem.

RītaKafija.lv nolēma nestāstīt par tādiem seriāliem kā , piemēram, “Troņa spēle”, “Staigājošie miroņi” vai “Grejas Anatomija”, par kuriem visi jau tā ļoti labi zina un visticamāk seko līdzi. Nē, mēs izvēlējāmies mazāk slavenus, bet, iespējams, pat interesantākus no visiem tiem, kas iznākuši pēdējo gadu laikā.

 

Westworld

Pie seriāla strādā satriecoša komanda: no Entonija Hopkinsa līdz Raminam Džavadi, kurš dāvāja mums “Troņu spēles” tēmu. Visi, kuri ir paspējuši noskatīties pirmās epizodes, pārliecina, ka dramatisms, bagāts sižets un vienreizēja aktieru spēle neatkāpjas no visiem iecienītajām “Spēlēm”.

 

The Young Pope

Šī nav triviāla komēdija par jaunu Romas pāvestu – nē, nē, nē! Šis ir pavisam svaigs darbs, kurā Džūda Lovs spēlē vēsturē pirmo Romas baznīcas pārstāvi amerikāni. Spožs, intelektuāls un provokatīvs seriāls, uzņemts ar estētisku skaistumu tā, ka brīžiem vēlies apstādināt video un izprintēt kadru.

 

Stranger Things

Samiksējam filmas par pusaudžiem-neveiksminiekiem, zinātnisko fantastiku Spilberga stilā un Kinga mistiku. Tad tam visam pievienojam jaukus bērnus, stilīgu mūziku un deviņdesmito gadu zvaigzni Vinonu Raideri.

Visas šīs sastāvdaļas saskan tik ļoti organiski, ka ap seriālu jau ar pirmo sezonu sākusies liela ažiotāža un uzradusies milzīga fanu grupa.

 

The Pillars of The Earth

Vēsturiskais seriāls par Anglijas viduslaikiem. Slavenā Kena Folleta romāna ekranizācija tiek uzskatīts par pēdējo laiku labāko vēsturisko seriālu, turklāt galveno lomu tajā spēlē jaunais un aizkustinošais Edijs Redmeins, kurš tikko piedalījās “Fantastisko būtņu” filmēšanā.

 

Black Mirror

Katra seriāla sērija – stāsts par mūsdienu mediatehnoloģiju, kas ir novesta līdz absurdam  un pat groteskai.

Pēc trešās sezonas iznākšanas Facebook pat laidis klajā spēli pēc sērijas “Nosedive” motīviem. Parādīta pasaule, kur cilvēka reitingu sociālajos tīklo nosaka viņa sociālais statuss.

 

The Hollow Crown

Milzīgs paldies tiem, kuri izdomāja izveidot Viljama Šekspīra vēsturisko ciklu ekranizāciju, kā arī uzaicināt lielisku aktieru artilēriju :Tomu Hidlstonu, Benediktu Kemberbeču un Džeremiju Aironsu. Vienu vārdu sakot,  LABI!

 

Horace and Pete

Jauks seriāls ar Stīvu Bušemiju galvenajā lomā. Centrālie notikumi norisinās vienā no Ņujorkas bāriem, kurš jau 100 gadus pieder Horasu un Pitu ģimenēm. Seriālā atradīsiet daudz melna humoriņa un nedaudz filozofijas. Šis seriāls it kā aicina jūs iesēsties mīkstā krēslā un pasmieties par to, kas notiek ekrānā.

Saistītās tēmas: seriāli

youtube icon
Abonēt youtube