Brīnies, kādēļ tavs izcili skaistais piektdienas saulriets ieguvis tikai 13 laikus, kad nesen publicētā fotogrāfija ar visai netīru fonu, kurā gatavo svētku rotājumu, ieguvis teju 80 laikus? Tā nav maģija! 

Šeit būt 7 pavisam vienkārši padomi, kā savām iemīļotajām fotogrāfijām, kuras publicē Instagram, iegūt vairāk “like”.

Laiko arī tu!

Būsim tieši un atklāti: tu pamani ikvienu, kurš kaut reizi nospiedis “like” tevis publicētajai bildei. Un tu neesi vienīgā, arī citi to pamana. Būtība ir tāda, jo vairāk nospiedīsi “like” citām bildēm, jo vairāk saņemsi pretī.

Izmanto konkrētas un tiešas mirkļbirkas jeb haštagus

Pāris kodolīgas un īsas frāzes palīdzēs citiem kategorizēt un atrast, iespējams, tieši tavu fotogrāfiju. Šādas vienkāršas frāzes ir vieglāk atrast, piemēram, #pusdienas #saule vai #ziema, nevis #vakarēduvakariņasarģimeni. Tici mums, tādas mirkļbirkas neviens nemeklē.

Publicē agri no rīta vai vakarā

Tev noteikti bija jautri sestdien ap pulksten 3 naktī, un esi radījusi patiesi satriecošas un jautras bildes, tomēr tās neviens neielaikos, jo visdrīzāk lielākā daļa šajā laikā guļ. Tāpat ir ar dienas vidu, jo cilvēki strādā, un ar vakariņu laiku. Publicē bildi agri no rīta, kad visi mostas vai vēlu vakarā, kad visi pārradušies mājās un ir laiks sērfot sociālajos tīklos.

Izmanto gaišāku filtru

Cilvēkiem patīk fotogrāfijas, kurās skaidri redzams, kas tajās notiek. Tādēļ liekot fotogrāfijai filtru, izvēlies ko gaišu un tādu, kas attēlu padara gaišāku, nevis tumšāku.

Ar vienu fotogrāfiju ir gana

Jā, mēs saprotam, ka esi uzņēmusi 17 lieliskas fotogrāfijas ar savu 3 gadus jauno krustmeitu. Tomēr to nepārtraukta publicēšana vienai pēc otras mazina kopējo “oho” faktoru, kā rezultātā cilvēkiem retāk gribēsies nospiest “like”. Izvēlies mīļāko Instagram un pārējo pataupi Facebook.

Izteikts kontrasts

Veselais saprāts, tauta! Jo labāks fons un jo labāk centrā redzams bildes objekts, jo pievilcīgāka ir fotogrāfija. Tavs mērķis ir piesaistīt un pārliecināt to, kas skatās tavu foto, tādēļ izcel to, izcel kontrastu un noteikti fokusu.

Esi tu pats!

Nenoliedzami, 500 “like” ir lielisks pašapziņas cēlājs. Tomēr, lai piedod visi, kam svarīgi skatījumi un laiki, ja tev patīk šis attēls, publicē to un neuztraucies par apkārtējo viedokli un novērtējumu. Autentiskums ir lielisks veids, kā fotogrāfiju padarīt lielisku. Dari to, ko esi iesākusi, turpini tādā pašā garā! 🙂

Foto, info: purewow.com

Saistītās tēmas: fotoInstagrampopularitāteSociālie tīkli

youtube icon
Abonēt youtube