Elīna Didrihsone. Foto izgūts no Instagram @didrihsoonee

Jau otro reizi vietnē “Instagram” nobanots pašmāju sociālo tīklu zvaigznes, influenceres un drēbju tirgotājas Elīnas Didrihsones ”Butterfly” profils. Iepriekšējo profilu ar 65 000 sekotāju viņai tā arī neizdevās atgūt un nācies veidot jaunu, kura darbība nu arī apturēta.

“”Butterfly’ profila atkal vairāk nav! Kāds viņu ir iesūdzējis vai nobanojis, es nezinu!” asaras valdot, stāsta Didrihsone, atklājot, ka situāciju sarežģī fakts, ka viņa šobrīd atrodas ārzemēs, arī vīra Naura nav blakus, jo viņš ir aizgājis uz akvaparku un telefonu nav paņēmis līdzi.

Didrihsone atklāj, ka reiz jau ir pazaudējusi profilu ar 65 000 sekotāju, ko tā arī neizdevās atgūt. “Ieguldīju savu dzīvi, katru dienu, filmējot, bildējot, veidojot. Mēs neatgriezām atpakaļ veco profilu un tagad ir izdarīts tas pats. Es sēžu uz grīdas un domāju – ko es varu izdarīt? Profila vairāk nav.”

“Un galvenais, ka saproti – tie ir vietējie latvieši, kas gan cits? Es laižu gar ausīm visu, ko par mani raksta, stāsta, apspriež, man ir pilnīgi vienalga! Bet tas, ka tu vispār nemāki priecāties par otru un esi gatavs iekakāt cita dārzā… Ne jau tāpēc, ka mēs kaut ko izdarām ne tā, bet tāpēc, ka “Ei, tev ir labi? Es pacentīšis izdarīt, lai tev nav labi!” Ka esi gatavs nolinčot otru, apstādināt, venkārši, lai tev nesanāk! Tu baudi dzīvi? Man negribas, lai tu baudi! Nesaprotu, kas tā par cilvēku sugu, kas vispār nemāk par otru priecāties. Labi apzinos, ka ir milzīgs bars ar cilvēkiem, kuri ir nelaimīgi ar savu dzīvi. Laimīgs cilvēks nekad tā neizdarīs,” emocionāli stāsta Didrihsone, norādot, ka šī ir jau otrā reize, kad nobanots viņas “Butterfly” profils.

Visus jaunumus turpmāk varēs redzēt @butterfly.kido profilā, savukārt iepriekšējais profils vairs nav pat atrodams meklētājā, saviem sekotājiem stāsta influencere.

Daudzi sekotāji Didrihsonei novēl izturību un piekrīt, ka ir ļauni cilvēki, kam riebjas, ka citiem kaut kas ir, kad pašam nav.

Kāda cita sekotāja gan norāda, ka “nesmuki uzreiz vainot citus. IG uz laiku bloķē profilus, ja tiek pārkāpti kādi nosacījumi, vai arī slēdzas klāt no dažādām ierīcēm, ar dažādām IP adresēm un vienlaicīgi no citām valstīm. Ir taču tik daudz info pieejams par profilu pārvaldīšanu un noteikumiem.” Arī cita interneta lietotāja tam piekrīt, norādot, ka “kā vienmēr visi citi vainīgi, paši nekad neko nezina un neviens neko nepateica..” Līdzīgi komentē vēl kāda sekotāja: “Lielāks Latvijas lux uzņēmums ar šo cīnījās jau gadu, un beigās neko neatguva tāpat. Meta nobloķē kontus, ja iet caur vairākām viedierīcēm, citreiz arī pat lokācijām. Nav skauģi pie vainas. Tas ir algoritms. Nevajag vainot cilvēkus, bet tehnoloģijas ir jāpieņem, ka tā notiek vienkārši bez izskaidrojuma.”

Lasiet arī: Vāc parakstus par mājasdarbu atcelšanu visiem Latvijas skolēniem

Kāda cita “Instagram’ lietotāja Elīnai norāda: “Tātad jūs visu darāt pareizi, ja tā skaudība ir tik liela. Es neesmu jūsu mērķauditorija, neko nepērku, bet piesekošos visur, kur būsiet. Vienkārši atbalstam. Nepazaudējiet savu ceļu un savu dzīvi.” Arī cita komentētāja piekrīt, ka tā ir “ļoti zemiska rīcība, iet speciāli bojāt cita uzņēmējdarbību! Būtu labāk to laiku iztērējuši radot paši savu lietu!”

Saistītās tēmas: ButterflyElīna DidrihsoneInstagram

youtube icon
Abonēt youtube