Mēs patiesībā tik vienkārši nespējam poras padarīt mazākas, bet saskaņā ar dermatologu teikto, mēs varam tām likt izskatīties mazākām.

Eļļa ir tas, kas tavām porām liek izskatīties lielākām. “Tas ir sarežģīti, bet vienkāršāk sakot, eļļainas vielas maina to, kā gaisma atstarojas uz priekšmetiem, rezultātā, padarot tos lielākus,” skaidro sertificēta dermatoloģe no Bostonas Ranella Hirša. “Tas nozīmē, jo taukaināka ir seja, jo lielākas izskatās poras.”

Poras var izskatīties daudz lielākas īpaši tad, kad tuvojas mēneša īpašās dienas – tad hormonu līmenis ir īpaši augsts, kas palielina taukvielu veidošanos.

Labākais veids, kā likt porām izskatīties mazākām, ir novērst lielo taukvielu daudzumu uz ādas. Šeit būs pāris padomi, kā to izdarīt, bet ņem vērā, ka šie padomi der tikai tām, kuru sejas āda ir īpaši taukaina.

1. Solis: izmanto dziļi attīrošu sejas tīrīšanas līdzekli. Šis tīrītājs noņems liekās taukvielas un notīrīs netīrumus, kas, iespējams, sakrājušies porās, liekot izskatīties lielām (baktērijas, kas atrodas porās kļūst melnas, tiklīdz saskaras ar skābekli). Taukainas sejas īpašniecēm iesaka izmantot sejas tīrīšanas birstītes. Tās ir daudz efektīvākas, nekā vienkārši mazgāt ar rokām, tomēr jābūt uzmanīgai, lai pārāk netraumē sejas ādu ar pārlieku skarbām kustībām.

2. Solis: uz sejas klāj matējošu grima bāzi vai caurspīdīgu pūderi, pirms uz sejas liec atlikušo grimu. Šie divi komponenti uzsūks liekās taukvielas un uz laiku noslēps poras. Kad izvēlies kosmētiku, meklē produktus, kuri sola neaizsprostot poras.

Tāpat reizi nedēļā izmanto mālu maskas, lai attīrītu sejas ādu.

Saistītās tēmas: porassejas ādasievieteskaistums

youtube icon
Abonēt youtube