Ja tu domā, ka bezmaksas mājaslapas un citas interneta vietnes tevi pasargā no apkārtējiem cilvēkiem un it īpaši no interneta biznesa haizivīm, tad tu maldies. Internets un tā reklāmas izvietotāji par tevi zina praktiski visu, balstoties uz tevis veiktajiem ierakstiem un izvietoto informāciju, piemēram, Facebook – dzimumu, vecumu, attiecību statusu, seksuālo orientāciju, atkarības, intereses un citas tavas īpatnības. To zinot, reklāmu speciālisti tavos profilos un citās interneta vietnēs izvieto reklāmu tā, lai tu to pamanītu, paķertos uz to.

Un, ja tu domā, ka profila izdzēšana no kāda sociālā tīkla tevi glābs, tad tu maldies vēl vairāk. Tas, ko par tevi nezina atsevišķas mājaslapas, zina Google. Tajā brīdī, kad tu uzraksti e-pastu Gmail, klausies dziesmu YouTube kanālā vai izmanto Google Maps, pats Google par tevi “kolekcionē” informāciju un datus, pelnot ar to miljardus.

YouTube kanāls ar nosaukumu CollegeHumor ir izveidojis visai uzskatāmu un pamācošu video par to, kāda tad īsti ir cena par visām bezmaksas saitēm, kuras tu apmeklē un kurās reģistrējies. Uzzini, kā Google uz tava rēķina pelna naudu, tev pašam to pat nenojaušot.

Saistītās tēmas: BezmaksasGoogleinternets

youtube icon
Abonēt youtube