Kopējā informācijas patēriņa tendenču kontekstā reģionālo televīziju saturs kļūst aizvien būtiskāks, norādīja Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) loceklis Ivars Zviedris pēc pieredzes apmaiņas semināra reģionālo un vietējo televīziju darbiniekiem.

Viņš teica, ka seminārs ir viena no tām tradīcijām, ko būtu svarīgi saglabāt arī jaunajai NEPLP padomei pēc tam, kad 2017.gada februārī beigsies pašreizējās padomes pilnvaras. “Reģionālo televīziju spēks ir vietējo aktualitāšu atspoguļošana, tas ir pieprasīts un unikāls saturs, un kopējā informācijas patēriņa tendenču kontekstā tieši šāds – ar konkrēto pilsētu un novadu saistīts – saturs kļūst aizvien būtiskāks,” uzsvēra Zviedris.

Kurzemes televīzijas (Ventspils) valdes loceklis, direktors Aleksandrs Mirvis uzsvēra, ka tiešas tikšanās ar lēmumu pieņēmējiem mediju nozarē palīdz aktualizēt reģionālo mediju problēmjautājumus. Vienlaikus viņš ieteica seminārā lielāku uzsvaru likt uz izglītojošo daļu. “Nāk jauni darbinieki, kuriem viss jāiemāca, šāds seminārs ir laba platforma šādām apmācībām,” pauda Mirvis.

Semināra dalībniekiem bija iespēja tikties ar NEPL padomes locekļiem, Kultūras ministrijas Mediju politikas nodaļas vadītāju Robertu Putni, Latvijas simtgades biroja vadītāju Lindu Pavļutu un simtgades biroja sabiedrisko attiecību vadītāja Lindu Pastari. Vairāki semināra dalībnieki kā galveno pasākuma guvumu uzsvēra iespēju tikties un uzdot jautājumus mediju politikas veidotājiem.

“Re:TV” direktore Aiva Logina norādīja, ka reģionālajām televīzijām bija ļoti svarīgi pirmo reizi satikties ar Kultūras ministrijas Mediju politikas nodaļas vadītāju, lai diskutētu par mediju politikas pamatnostādnēm. Būtiski bija apspriest aktualitātes – sabiedriskā pasūtījuma nodošanu tikai sabiedriskajiem medijiem, kā arī mediju fonda izveidošanu un reģionālo mediju loma tajā.

Seminārā ik gadu tiek iekļautas arī praktiskas nodarbības un šogad tā dalībnieki kopīgi veidoja “Re:TV” Vecgada programmas ierakstu.

Latvijas reģionālo un vietējo televīziju darbinieki pieredzes apmaiņas seminārā, kas notika Kuldīgā 9. un 10. decembrī, tikās ceturto gadu pēc kārtas. Semināru organizēja NEPLP, un tā mērķis ir uzlabot televīziju veidoto sižetu kvalitāti. Seminārā piedalījās pārstāvji no reģionālajām televīzijām un mediju nozares eksperti.

Saistītās tēmas: NEPLPSatursTelevīzija

youtube icon
Abonēt youtube