Pasaules top skaistuma ekspertiem tika uzdots jautājums: “Kā ziemas aukstumā izskatīties skaisti un veselīgi?”

Zema temperatūra ārā un īpaši sauss gaiss istabā noteikti neliek tavai sejai izskatīties skaistai un mirdzošai, tāpat ir ar taviem matiem.

Šeit būs veidi, kā sejas ādu un matus saglabāt skaistus, mirdzošus un veselīgus.

1. Samazini kofeīna daudzumu. Kafija un tējas, kuru sastāvā ir kofeīns ir diurētiskie līdzekļi, kas veicina ādas sausumu. Trīs krūžu vietā iztiec ar vienu.

2. Mazgā matus biežāk. Jā, skaidrs, ka mati jāmazgā pēc iespējas regulārāk (protams, ne katru dienu). Tā kā ziemā matiem ir tieksme elektrizēties, tad tādā veidā tie vēl vairāk uzņem netīrumus. Un papildus eļļu likšana matos tikai padara matus smagnējākus un netīrākus. Tādēļ, ja nedēļā matus mazgā divas reizes, tad ziemas laikā dari to trīs reizes nedēļā un noteikti izmanto dziļi mitrinošus šampūnus un matu maskas.

3. Nepavadi daudz laika dušā. Ja ziemas laika tava āda kļūst īpaši sausa, neaizraujies ar karstām dušām un vannām. Nomazgājies ātri, neizmantojot sūkli, tikai savas rokas.

4. Uz laiku noliec malā savu matu fēnu. Jo retāk mazgā matus, jo vairāk no tiem pazūd mitrums. Tātad, jo vairāk izmanto karstos veidošanas rīkus, jo vairāk sausini matus. Ja tomēr tavi mati pieprasa fēnu, matos noteikti pūt līdzekļus, kas domāti aizsardzībai pret karstumu, plus papildus matos atstājamos kondicionierus, lai pēc iespējas nodrošinātu matiem nepieciešamo mitruma līmeni. Un nefēno matus, līdz tie kļūst pavisam sausi, atstāj apmēram 5% mitrumu matos, lai pārējais izžūst dabiskā ceļā. Tādā veidā mazināsi statiskās elektrības veidošanos.

5. Pasargā sevi no vēja sapūstas ādas. Kad ir ārkārtīgi auksts, pirms došanās ārā no mājas, uz vaigiem uzsmērē niecīgu kārtīgu vazelīna. Tas veido barjeru, kas neļauj traumēt sejas ādu. Ja āda ir jau traumēta, uz sejas klāj nomierinošus produktus, kuru sastāvā ir zaļā tēja vai auzu pārslas. Tas mazinās kairinājumu.

6. Mazini statisko elektrību ar kondicionieri, kuru nevajag izskalot. Izpūt to sausos matos, lai mazinātu pūkošanos.

7. Nomaini savu putojošo sejas tīrītāju pret ko maigāku. Vasarā tas lieliski noder, jo karstumā krājas eļļas un netīrumi uz tās, bet ziemā taukošanās nenotiek tik aktīvi, līdz ar to putojošie līdzekļi ādu lieki sausinās. Izvēlies ko maigāku uz eļļas bāzes.

8. Attīri seju no atmirušās ādas. Ziemas laikā bieži vien veidojas sausi ādas pleķi, tādēļ izcils veids, kā ādu no tiem atbrīvot, ir regulārs sejas pīlings. Protams, izvēlies pēc iespējas dabiskākus un maigākus.

9. Lako nagus. Ziemas laikā nagi aug ātrāk, līdz ar to tiem ir arī tieksme lūzt un sadalīties. Tādēļ nolako tos, lai tiem nebūtu iespēja dalīties un tie būtu pasargāti no ārējās vides.

10. Sejas krēmi ar keramīdiem. Tā kā ziemas laikā istabas gaiss mēdz kļūt sausāks, arī āda tam tiek pakļauta. Izvēlies mitrinošus un barojošus sejas krēmus, kuru sastāvā ir keramīdi. Tā veidosies spēcīga barjera starp ādu un nelabvēlīgo ārējās vides ietekmi.

11. Izvairies no elektriskajiem sildītājiem. Tie sausina ne tikai gaisu, bet arī sejas ādu. Vēl sliktāk – tie mēdz arī veidot nepatīkamu sejas apsārtumu, kas mēdz izskatīties pēc zirnekļtīkla.

12. Palutini savas matu saknes. Kaut arī tava galvas āda nemēdz kļūt sausa un kairināta, ziemā dod tai papildu rūpes. Kondicionieri ne tikai maigi iezied matu galos, kā ierasts, bet iemasē arī galvas ādā. Protams, kārtīgi izskalo.

13. Nelaizi lūpas. Ik nakti, pirms dodies pie miega, klāj uz lūpām barojošu un īpaši mitrinošu balzāmu. Tas pasargās tās no istabas sausā gaisa un nākamā dienā tās būs maigas un skaistas. Tāpat ik pa brīdim neaizmirsti par lūpu skrubi, kas palīdzēs noņem atmirušo ādu no lūpām. Un noteikti, esot ārpus mājas, nelaizi lūpas. Vējš tās var apraut, padarot sāpīgas un neglītas.

14. Klāj barojošu losjonu uz vēl mitras ādas. Tiklīdz iznāc no dušas/vannas, uz ādas klāj barojošo losjonu. Tādā veidā mitrināsi ādu un ar krēma palīdzību ieslēgsi ādā mitrumu, padarot ādu gludu, maigu un noteikti veselīgu.

15. Kop savas pēdas. Dod savām pēdām atelpu, mērcē tās siltā sālsūdenī. Vienu reizi nedēļā izmanto pumeku, ar kuru attīri pēdas no atmirušās, vecās ādas. Pēc tam iezied ar īpaši mitrinošu un barojošu krēmu, kas padarīs tās maigas, bez jebkādiem sausuma vai sabiezējumu pleķiem.

Avots: redbookmag.com

 

Saistītās tēmas: ādapadomisievieteskaistums

youtube icon
Abonēt youtube