Katrai filmai ir savs stāsts, kuru veido tās varoņi. Īpaši skaistas ir tās reizes, kad līdzās varonībai ir arī neatlaidība, ticība un talants. Šīs filmas varoņiem piemīt tas viss un vēl vairāk – viņi ir latvieši, kas satricinājuši Amerikas drifta pasauli!

Šāgada 12. decembrī dienas gaismu ieraudzīja divi darbi: īsfilma “Drift Camp, kas ir Latvija drifta komandas “HGK Racing Team un filmu studijas “Robyworks kopdarbs, un filma “Latvian Rocket – dokumentāls režisora un operatora Roberta Vītola atskats uz HGK komandas ceļu uz vienu no Fomula Drift posmiem Amerikā.

Viņa darbi vienmēr izceļas ar unikālu stilu, ļaujot ne tikai izbaudīt putna lidojuma sajūtu, bet arī skatītājam pašam piedzīvot asa sižeta cienīgus mirkļus.

Abas filmas ir kā iedvesmas avots tam, ka ar darbu un mērķtiecību iespējams teju neiespējamais, un tās ir arī baudījums īstiem automīļiem – motora rūkoņa, riepu svilināšana un mežonīgs ātrums pasaules līmeņa zvaigžņu izpildījumā. Teju pašiem savs “Top Gear raidījums.

Šī nebūt nav pirmā reize, kad puiši savu stāstu ir atvēruši pasaulei. Šāgada pavasarī viņi pārsteidza auditoriju ar filmu “Badass Latvian, kas izpelnījās lielu uzmanību, kā arī ieguva prestižā Londonas motorfilmu festivāla (London Motor film festival 2016) skatītāju simpātiju balvu.

Filmas “Drift Camp varoņi Matt Powers un Ryan Tuerck, kuri Amerikā ir labi zināmi un atzīti drifteri, ciemojās pie sava sacensību biedra Kristapa Bluša. Viņš ir vienīgais latvietis, kurš tik augstu ticis Formula Drift sacensībās ASV.

Viegla humora deva un nedaudz paradoksāli dzīves ceļi, kas sniedz ieskatu par Latvijas drifta pasauli ar ārzemnieka acīm. Par to, kā veidojas ilūzija un kāda ir īstā realitāte. Filmēšanas vietas – Skrunda un Alūksnes raķešu bāze.

Filma “Latvian Rocket ir dokumentāls atskats uz HGK komandas ceļu uz vienu no Fomula Drift posmiem, ļaujot mums ieskatīties aiz spožajiem sasniegumiem. Tajā ir milzīga aizrautība, nesalaužams gribasspēks un dzelzs nervi.

Latvijas sportisti piesaka sevi pasaulē daudz biežāk, nekā gūst atzinību Latvijā. Šī ir monētas sāpīgā puse. Šajā vakarā netrūka ne aplausu, ne apsveikumu, ne smaidu, jo kopā ar puišiem bija ne tikai viņu atbalstītāji un draugi, viņus sveica arī pašmāju slavenības un nozares cīņubiedri: autobraucējs Reinis Nitišs, TV seja Ieva Brante, mūziķis Ģirts Rozentāls (Ozols), modes māksliniece Dace Bahmane, Matīss Karro, režisors Viesturs Meikšāns, brāļi Timroti, Dāvids Ernštreits un citi talanta cienītāji.

Labs autosporta tandēms ar izcilu video ir jānosvin, tāpēc filmu “Latvian Rocket un “Drift Camp” pirmizrādes jautrās noskaņās turpinājās Cafe Noir telpās, svinot kopā ar Hennessy. Paralēli varēja apskatīt īstus drifta auto un aprunāties ar pašiem puišiem par to, cik tad daudz nervu ir pazaudēts un kāpēc tas viss ir bijis tā vērts. Bet ritmu vakaram palīdzēja uzturēt Valters Frīdenbergs.

Pēc saceltās ažiotāžas un skatītāju pieprasījuma, filmas papildu seansu būs iespējams redzēt vēl arī šo piektdien Kino Citadele plkst. 19:50.


Informācija: Idea Group

Foto: Raimonds Birkenfelds

Saistītās tēmas: driftsFilmasPirmizrāde

youtube icon
Abonēt youtube