Valsts policija aizvadītajā nedēļas nogalē par ātro kredītu izkrāpšanu aizturējusi kādu vīrieti, kurš trīs gadus bija slēpies Kiprā, informēja Valsts policijā.

Saistībā ar notikušo ir sākti 30 kriminālprocesi. Aizturētais atrodas apcietinājumā.

Pirms vairākiem gadiem interneta vidē sāka uzdarboties kāds jaunietis, kurš iedzīvotājiem piedāvāja darbu, kas saistīts ar dokumentu apstrādi. Pēc tam, kad cilvēki bija izrādījuši interesi, viņš aicinājis atsūtīt savus internetbankas piekļuves datus – lietotājvārdu, paroli un kodu kartes fotogrāfiju. Pēc tam šie dati tika izmantoti, lai ņemtu ātros kredītus.

Kredītdevēji par parādiem sāka informēt personas, uz kuru vārdiem ņemti kredīti, savukārt šie iedzīvotāji vērsušies policijā. Valsts policija pēc iesniegumu saņemšanas noskaidrojusi, ka noziegumus, visticamāk, izdarījis 1992.gadā dzimis Latvijas valstspiederīgais, kurš jau iepriekš bija nonācis policijas redzeslokā par mantiskiem noziegumiem.

Slēpjoties no likumsargiem, jaunietis 2014.gadā pārcēlās uz Kipru, kur savas nelikumīgās darbības turpinājis.

Mērķtiecīgi meklējot vīrieti, policija noskaidroja, ka viņš decembrī ieradies Latvijā un apmeties kādā īres dzīvoklī Rīgā. Aizvadītās nedēļas nogalē Kriminālpolicijas pārvaldes policisti sadarbībā ar Rīgas reģiona pārvaldes Baložu iecirkņa policistiem aizdomās turēto vīrieti aizturēja.

Pašreizējā informācija liecina, ka no nelikumīgajām darbībām ir cietušas daudzas kredītiestādes, un kopējā izkrāptā naudas summa mērāma desmitos tūkstošos eiro.

Saistītās tēmas: Ātrie KredītiNaudas KrāpšanaVP

youtube icon
Abonēt youtube