No opozīcijas kaujinieku kontrolētās Alepo teritorijas pirmdien evakuēti aptuveni 3000 cilvēku, ziņu aģentūrai AFP atklāja kāda amatpersona.

“Ieradušies aptuveni 20 autobusi ar cilvēkiem no Alepo,” no autobusu galamērķa uz rietumiem no Alepo ziņoja Ahmads Dbiss, kurš vada ārstu un brīvprātīgo komandu, kas koordinē evakuāciju.

Nedaudz vēlāk galapunktu sasniedza vēl 25 autobusi. Kopumā evakuēti aptuveni 3000 cilvēku, paziņoja Dbiss.

Simtiem cilvēku nakti uz pirmdienu pavadīja aptuveni 30 autobusos, gaidot, kad beidzot varēs pamest Alepo austrumus.

Lielbritānijā bāzētā sīriešu aktīvistu organizācija “Syrian Observatory for Human Rights” (SOHR) ziņoja, ka sākotnēji Alepo austrumus izdevās pamest tikai 350 cilvēkiem, bet pārējie autobusi uz nakti tika aizkavēti, kamēr būs iespējams evakuēt cilvēkus no diviem opozīcijas kaujinieku ielenktiem šiītu ciematiem – Fuas un Kafrajas – Idlibas provincē.

SOHR ziņo, ka pirmdienas rītā no šiem ciematiem ar autobusiem izvesti aptuveni 500 cilvēku, kas transportēti uz Sīrijas režīma kontrolēto Alepo daļu.

Vienošanos par evakuāciju Sīrijas režīmam un opozīcijas kaujiniekiem izdevās panākt ar Krievijas un Turcijas starpniecību un to pārrauga Starptautiskā Sarkanā Krusta komiteja (ICRC).

ANO miera sūtnis Sīrijā Stafans de Mistura ceturtdien ziņoja, ka Alepo austrumos atrodas aptuveni 40 000 civilo iedzīvotāju un 5000 kaujinieku.

Saistītās tēmas: AlepoEvakuācijaKaujinieki

youtube icon
Abonēt youtube