Saeimā pieņemtajā budžeta plānā paredzēts, ka Latvijas iekšzemes kopprodukta pieaugumam (IKP) jābūt 3,5%, tomēr spēļu un izklaides portāla “Triobet” bukmeikeri šādu iespēju, vērtē vien ar 35% iespējamību, un uzskata, ka paredzētais pieaugums nepiepildīsies.

“Triobet” pārstāvji informēja, ka Saeimas jau apstiprinātajā nākamā gada valsts budžetā paredzēts, ka 2017.gadā Latvija piedzīvos ievērojamu tautsaimniecības izaugsmes paātrināšanos. IKP pieaugums paredzēts 3,5% apmērā. Finanšu ministrija savu optimismu pamato ar Eiropas Savienības struktūrfondu ieplūšanu ekonomikā.

“Lai gan nākamajā gadā patiesi sāksies projektu īstenošanas laiks vairākām struktūrfondu programmām, piemēram, skolu iekārtošanai, “Triobet” bukmeikeru vērtējumā 3,5% IKP izaugsme nepiepildīsies. Ar Eiropas Savienības investīcijām nepietiks tik augstai izaugsmei, taču privāto investīciju ieplūšanu kavēs ģeopolitiskā situācija,” uzskata “Triobet”.

Līdz ar Donalda Trampa kļūšanu par ASV prezidentu ir grūti paredzēt, kā mainīsies Krievijas un ASV attiecības. Nenoteiktība saspīlētajā situācijā Baltijas reģionā var likt investoriem pārvērtēt, vai pastāv kādi riski ieguldīt naudu Latvijā. Tajā pašā laikā Eiropas Savienības ekonomika turpinās stagnēt. Lielbritānijas izstāšanās no Eiropas Savienības un migrācijas krīze būs izaicinājumi, kas Eiropas Savienībai visdrīzāk izmaksās dārgi. Tādēļ gan Latvijā, gan visā Eiropā nākamais gads diez vai atnesīs ievērojami lielāku izaugsmi, nekā tas ir šobrīd.

Atšķirībā no Finanšu ministrijas, Latvijas Banka IKP izaugsmes prognozēšanā ir piesardzīgāka, paredzot 3% izaugsmi, tikmēr Eiropas Komisijas vērtējumā izaugsme būs vien 2,8% apmērā. “Arī tas liecina, ka budžeta likumā paredzētā prognoze ir pārāk optimistiska,” uzskata bukmeikeri.

“Triobet” ir spēļu un izklaides portāls Baltijas valstīs. “Triobet” zīmols pieder Stokholmas fondu biržā kotētajai “Betsson AB”, kas ir viens no starptautiskajiem pārstāvjiem interneta azartspēļu nozarē. “Triobet” darbību Latvijā uzrauga Latvijas izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcija.

Saistītās tēmas: BukmeikeriIzaugzmeLatvija

youtube icon
Abonēt youtube