Sīrijas valdība un citas konflikta puses piekritušas 20 novērotāju nosūtīšanai uz Alepo austrumiem evakuācijas novērošanai, otrdien pavēstīja ANO preses sekretārs Stefans Dižarriks.

“Mēs esam saņēmuši pilnvarojumu tam, lai nosūtītu uz Alepo 20 starptautiskos un nacionālos darbiniekus, kuriem Alepo būs svarīga loma uzraudzīšanā un reaģēšanā,” norādīja amatpersona.

Viena ANO komanda jau atrodas Sīrijas valdības kontrolpunktā Alepo, lai uzraudzītu autobusu konvojus, kas cilvēkus evakuē uz nemiernieku kontrolētajām teritorijām, sacīja Dižarriks.

“Mūsu galvenās rūpes ir par to, lai aizsargātu civilistus, kas pamet šos apvidus,” viņš piebilda. “Visiem palikušajiem civilistiem jādod iespēja droši doties prom, ja viņi izvēlēsies to darīt.”

ANO Drošības padome pirmdien vienbalsīgi atbalstījusi ANO novērotāju nosūtīšanu uz Alepo, lai uzraudzītu evakuāciju un ziņotu par pilsētā palikušo civiliedzīvotāju stāvokli.

Francijas izstrādātais priekšlikums, ko Drošības padome apstiprinājusi, paredz “adekvātu, neitrālu un tiešu novērošanu”.

Pilsoņkarš Sīrijā notiek kopš 2011.gada un sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem.

Atbilstoši jaunākajām sīriešu aktīvistu aplēsēm karā dzīvību zaudējuši jau vairāk nekā 300 000 cilvēku.

 


Foto: reuters

Saistītās tēmas: AlepoANONovērotāji

youtube icon
Abonēt youtube