Foto: UNDP Ukraine/Flickr

Kopš Krievijas pilna mēroga kara sākuma pret Ukrainu gājuši bojā vismaz 6 595 Ukrainas civiliedzīvotāji un vēl 10 189 mierīgie iedzīvotāji ir ievainoti, ziņo Unian.

Bojā gājušo vidū ir 2 575 vīrieši, 1 767 sievietes, 172 meitenes un 206 zēni, kā arī 37 bērni un 1 838 pieaugušie, kuru dzimumu nevarēja noteikt.

Saskaņā ar ANO ziņojumu, lielāko daļu reģistrēto civiliedzīvotāju nāves gadījumu vai ievainojumu izraisīja sprādzienbīstamu ierīču izmantošana ar plašu trieciena zonu: smagās artilērijas apšaudes, kā arī raķešu un gaisa triecieni.

Kopš novembra sākuma reģistrēti 400 civiliedzīvotāju upuri: 95 nogalināti un 305 ievainoti.

Lielākā daļa bojāgājušo reģistrēti Doņeckas un Luhanskas apgabalos – 3 939 cilvēki.

ANO norāda, ka faktiskais upuru skaits var būt lielāks, jo informācija no kaujas lauka tiek saņemta ar kavēšanos. Tas attiecas uz Mariupoli, Izju, Lisičansku, Popasnu un Severodoņecku, kur tiek ziņots par lieliem civiliedzīvotāju upuriem.

Ukrainas Ģenerālprokuratūra fiksējusi 8 311 civiliedzīvotāju nāvi plaša mēroga kara rezultātā Ukrainā. Viņu vidū ir 437 bērni. Turklāt ievainoti vairāk nekā 11 000 civiliedzīvotāju.

Lasiet arī; Zināms, kādās Saeimas komisijās strādās Grevcova un viņas partijas biedri

Atbrīvotajā Kijivas apgabala daļā tika atrasti kopumā 1 365  okupācijas laikā nogalināti civiliedzīvotāji. Šobrīd deokupētajās Harkivas, Doņeckas un Hersonas apgabalu teritorijās ir atrasti vairāk nekā 700 nogalināti ukraiņi.

youtube icon
Abonēt youtube