“Latvijas Televīzija” (LTV) plāno veidot Latvijas valsts simtgadei veltītu seriālu, un ir izsludinājusi konkursu par idejām seriāla radīšanai, liecina informācija LTV mājaslapā.

“Konkurss tiek organizēts, lai nodrošinātu Latvijas simtgadei veltīta augstvērtīga un sabiedrībai nozīmīga televīzijas seriāla izveidi un aktualizētu Latvijas vēstures, valstiskuma, kultūras, politikas un nacionālās identitātes tēmas, tādējādi stiprinot visplašākajā auditorijā izpratni par nacionālo identitāti un Latvijas valsts attīstību,” teikts konkursa nolikumā.

Noteikts, ka seriālam jābūt nacionāla mēroga drāmai, kurā atspoguļotas vēstures un valstiskuma tēmas. Seriālam ir paredzēts minimums 4-5 sērijas, bet maksimālais iespējamais sēriju skaits ir 10-12. Vienas sērijas ilgums plānots 45-52 minūtes. Seriālu, kas taps latviešu valodā, plānots rādīt reizi nedēļā no 2018.gada rudens sezonas.

Konkursā piedāvājumus var iesniegt līdz 2017.gada 20.februārim. Iesniegtos projektus plānots izvērtēt līdz 2017.gada 17.martam.

Pēc LTV publiskotās informācijas, konkursam iesniegtos projektus vērtēs LTV izveidota komisija, kurā būs pārstāvēti televīzijas, kino un dramaturģijas nozares eksperti, kā arī Latvijas valsts simtgades organizēšanas procesā iesaistītās personas.

Projektu var iesniegt LTV sekretariātā 19.stāvā 5.kabinetā, Zaķusalas krastmalā 33, Rīgā vai, nosūtot LTV pa pastu. Šādā gadījumā uz aploksnes jānorāda – konkursam “Par ideju pieteikumu iesniegšanu Latvijas simtgades seriāla radīšanai LTV”.

 


Foto: pexels

Saistītās tēmas: KonkurssLTVsimtgade

youtube icon
Abonēt youtube