Nemiernieku kontrolēto Alepo austrumu kvartālu pēdējie tur vēl palikušie iedzīvotāji un kaujinieki trešdien turpināja gaidīt uz evakuāciju no aplenktā rajona, pavēstīja Lielbritānijā bāzētā sīriešu aktīvistu organizācija “Syrian Observatory for Human Rights” (SOHR).

Evakuācija no Alepo atlikta, jo Sīrijas valdība paudusi neapmierinātību ar to, kā noris paralēlā evakuācija no diviem nemiernieku aplenktajiem šiītu ciematiem, norādīja SOHR.

Nemiernieku grupējumi neļauj no aplenktajiem Fuas un Kefrajas ciematiem izbraukt evakuācijas autobusiem.

Astoņi autobusi, kas ir izbraukuši no ciematiem, nav ieradušies valdības kontrolētajos apvidos un par to likteni nekas nav zināms, norādīja aktīvisti.

Valdības karaspēks var izlemt atkarot nemierniekiem viņu kontrolē vēl palikušos Alepo kvartālus – aptuveni divu kvadrātkilometru lielu teritoriju – ar militāru spēku, par kvartāla iemītnieku bažām vēsta SOHR.

Jau ziņots ka svētdien nemiernieki uzbruka autobusiem, kas bija nosūtīti cilvēku evakuācijai no Fuas un Kafrajas. Tika aizdedzināti aptuveni 20 autobusi. Pieciem autobusiem izdevās sasniegt ciematus.

Pilsoņkarš Sīrijā notiek kopš 2011.gada un sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem.

Atbilstoši jaunākajām sīriešu aktīvistu aplēsēm karā dzīvību zaudējuši jau vairāk nekā 300 000 cilvēku.

 


Foto: reuters

Saistītās tēmas: AlepoEvakuācija

youtube icon
Abonēt youtube