Šis gads alus nozarē bijis izaicinājumiem bagāts, aģentūrai BNS teica alus darītavas AS “Aldara” Pārdošanas direktors Artūrs Ilziņš.

“2016. gads ir bijis izaicinājumiem bagāts. Gads iesākās ar akcīzes nodokļa izmaiņām, kas vēl vairāk negatīvi ietekmēja alus patēriņu,” sacīja Ilziņš, piebilstot, ka iepriekš minētā iemesla dēļ patērētāji no alus pārgāja uz stiprākiem alkoholiskajiem dzērieniem. Pēc viņa teiktā, alus patēriņš Latvijā šajā gadā ir samazinājies par 7%.

Viņš arī atzina, ka šā gada vasaras mēneši, kas bija īpaši bagāti ar lietu, arī negatīvi ietekmēja alus nozari.

Pēc Ilziņa teiktā, arī nākamais gads alus nozarē solās būt izaicinājumiem bagāts, tostarp plānoto izmaiņu dēļ akcīzes nodokļa likmēs, kas gaidāmas nākamgad martā.

Kā ziņots, “Aldaris” pagājušajā gadā strādāja ar 26,244 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir 8,3% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma zaudējumi samazinājās par 23,3% un bija 2,614 miljoni eiro.

Tāpat vēstīts, ka 2013.gadā “Aldaris” paziņoja, ka Latvijā koncentrēsies uz ekskluzīvo augstākās kvalitātes un “Premium” alus šķirņu brūvēšanu vēsturiskajā alus darītavā, tādēļ plastmasas pudeļu jeb PET segmenta ražošana pārcelta ārpus Latvijas – uz “Carlsberg” grupas alus darītavām Lietuvā un Igaunijā.

“Aldaris” ir Dānijas alus ražotāja “Carlsberg” grupas uzņēmums. “Carlsberg” kontrolē uzņēmumu “Baltic Beverages Holding”.

Saistītās tēmas: AldarisAlusražošana

youtube icon
Abonēt youtube