No šodienas līdz 1.februārim notiek pieteikšanās Latvijas Dizaina gada balvai, teica Kultūras ministrijas (KM) valsts sekretāra vietniece kultūrpolitikas jautājumos Dace Vilsone.

Pēc viņas paustā, ar KM ieviesto nacionālas nozīmes kultūras apbalvojumu – Latvijas Dizaina gada balvu – iecerēts celt dizaina prestižu. “Vēlamies, lai balva kļūst par gada notikumu dizaina jomā un kultūras jomā kopumā, lai par to runā sabiedrība un dizaina saime,” skaidroja Vilsone.

Balvas žūrija, kuras sastāvā būs gan starptautiski, gan vietēji jomas profesionāļi, visus iesniegtos darbus izvērtēs no 10.februāra līdz 2.martam. Apvienojot savu pieredzi un zināšanas, žūrijas pārstāvji kopīgās diskusijās izvērtēs pieteikumus pēc vienlīdzīgiem kritērijiem, nedalot darbus atsevišķās kategorijās. Finālam žūrija izvirzīs 20 labākos darbus.

Finālistus īpašā ceremonijā apbalvos 3.martā, turklāt no 4.marta līdz 9.aprīlim finālistu darbus izstādīs Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā, bet pēc 9.aprīļa tie būs apskatāmi citur Latvijā un ārvalstīs.

Dizaina balvai var pieteikt visdažādākos dizaina darbus un to formāts nav ierobežots.

 


Foto: dizainabalva

Saistītās tēmas: Dizaina BalvaKonkurss

youtube icon
Abonēt youtube