2016. gads bijis lielu notikumu un vērienīgu pārmaiņu gads. Ar negaidītu uzvaru Brexit atbalstītāji Lielbritānijā ir satricinājuši visu Eiropas Savienību, Trampa panākumi prezidenta vēlēšanās satricināja visu Ameriku. Itālijas premjerministra atkāpšanās, Sīrijas armijas kontrole pār Alepo, šaušalīgi terorakti – nevar gluži teikt, ka 2016. gads pasaulei paliks atmiņā košās un pozitīvās krāsās.

Tomēr Jaungada sagaidīšana pasaulei ir ļoti nozīmīgs un gaidīts notikums, neskatoties uz visu pasaulē notiekošo. Cerības uz jaunām iespējām un laimīgu nākamo gadu – lūk, kā pasaule sagaidīja jauno, 2017. gadu!

Stambula, Turcija

Stambula, Ortaköy rajons, 31. decembris. Cilvēki aizvada 2016. gadu, vicinot liesmojošas lāpas. Mazāk nekā pēc 2 stundām kādā no Stambulas naktsklubiem notika apšaude, nogalinot 39 cilvēkus.

Venecuēla

Venecuēlā opozīcijas aktīvisti dedzināja prezidenta Nikolā Maduro galvas attēlu. Neskatoties uz ekonomisko krīzi valstī, opozīcijas centieni aizvietot Maduro iepriekšējā gadā neizdevās.

Irāka

Bērni Irākas bēgļu nometnē Hassanšamā priecājas par Jaunā gada ierašanos. 2016. gadā viņi bija spiesti atstāt savas mājas un ar visu ģimeni evakuēties laikā, kad Irākas armija ieņēma Mosulu.

Spānija

Jaungada svinības Spānijas galvaspilsētā. 2016. gadā par vienu no lielākajiem spāņu draudiem ir kļuvis separātisms, kas nākamajā gadā Madridei nesīs jaunu trauksmi: saskaņā ar rezolūciju, ko Katalonijas parlaments pieņēma pirms 2 gadiem, 2017. gadā Katalonija kļūs par neatkarīgu valsti.

Brazīlija

Brazīlieši, vērojot Jaungada salūtu Riodežaneiro pludmalē. Pagājušajā gadā Brazīlijā tika mainīts valsts prezidents. Kas zina, kādi politiskie procesi šajā valstī notiks 2017. gadā.

Francija

Policijas vienības Elizejas laukos Parīzē. Valstī ir pasludināts ārkārtas stāvoklis pēc 2015. gada 13. novembra uzbrukuma. Kopš tā laika ārkārtas stāvoklis visu laiku tiek pagarināts.

Dienvidkoreja

Sieviete Seulas lūgšanas templī, Dienvidkoreja.

Vācija

Vācijas pilsētā Ķelnē Jaungadu atzīmēja ar svētku instalācijām. Pagājušajā gadā šai pilsētai svinības pārvērtās par īstu murgu – pilsēta piedzīvoja masveida uzbrukumus sievietēm. Šoreiz policija kontrolēja situāciju uz ielām.

Itālija

Pāvests Francisks I sveicina cilvēku pūli, atstājot Svētā Pētera baziliku. Svētajam tēvam šis gads iezīmējies kā strīds ar Maltas Ordeņa valdību.

Šrilanka

Sieviete lūdzas Šrilankas pilsētā Anuradhapurā. Pagājušajā gadā sala bija samērā klusa, it īpaši salīdzinot ar 2014. un 2015. gadu, kad bija raksturīgas budistu sadursmes ar musulmaņiem.

Japāna

Tokijā tiek atzīmēta Jaunā gada ierašanās.

Lielbritānija

Uguņošana Lielbritānijas galvaspilsētā Londonā. Pagājušajā gadā Lielbritānija nobalsoja par Brexit un šogad uzsāks ES pamešanas procesu.

Austrālija

1. janvārī austrālieši sveic pirmo saulrietu Sidnejā. Ņemot vērā notikumus citās valstīs, Austrālija šķiet kā miera osta.

Amerikas Savienotās Valstis

Ņujorkas iedzīvotāji un viesi Jauno gadu sagaidīja Taimskvērā. Vēl pavisam nesen amerikāņi izdarīja liktenīgu izvēli, un jau pēc 20 dienām Baltajā namā ieradīsies tās jaunais saimnieks, miljardieris Donalds Tramps, kurš solīja mainīt daudzus Obama politikas noteikumus.

Saistītās tēmas: 2017Jaungadspasaulesalūts

youtube icon
Abonēt youtube