Atnākot jaunajam gadam, mēs katrs sev kaut ko apsolām – jaunajā gadā ēdīsim veselīgāk, nodarbosimies ar sportu daudz vairāk vai arī šogad izskatīsimies pludmalē daudz labāk.

Jā, iesākoties jaunam gadam, mūsu motivācija ir visai augstā līmenī un esam gatavi jauniem piedzīvojumiem un mērķu sasniegšanai. Tomēr, kā nezaudēt šo motivāciju? Kā to saglabāt visa gada garumā?

Lielākajai daļai fitness ir tas, kas saistās ar veselīgu dzīvesveidu, kas nozīmē, ka beidzot sevi jāpiespiež kādam noteiktam, konkrētam grafikam.

Tad nu sniegsim jums padomus, kā tad nezaudēt vēlmi turēties pie noteiktā grafika un beidzot sasniegt ilgi kārotos rezultātus.

1. Nekad neizlaid pirmdienas.

Viens no labākajiem veidiem, kā sevi motivēt visai atlikušajai nedēļai – nekad neizlaid pirmdienas. Apņemoties neizlaist pirmdienas, tu sevi uzlādē tālākai nedēļai, tu piedod to nepieciešamo toni, kas nepieciešams. Un bieži vien ir tā, ka veselīgi iesākta pirmdiena tev dos lielāku motivāciju un spēku nepadoties kārdinājumiem, piemēram, slinkošanai vai kādam treknam čipsim.

2. Plāno savus treniņus.

Jā, šis padoms dzirdēts jau neskaitāmas reizes, tomēr lielākoties tas patiesi strādā, īpaši, ja tavs dienas ritms ir visai aizņemts un steidzīgs. Paņem kalendāru, apskati savu dienas grafiku un ieplāno kādā brīdī arī treniņu. Tici mums, tu noteikti pat aizņemtākajā dienā atradīsi laiku, lai dotos uz sporta zāli un izpildītu savus nepieciešamos vingrinājumus. Ja zini, ka nākamajā dienā nu tiešām nekam nebūs laika, piecelies nedaudz ātrāk un pirms dušas uztaisi ātro treniņu. Tu ne tikai uzsitīsi dienai tik nepieciešamo možo ritmu, bet būsi arī pasportojusi un noteikti lieliski atmodusies. Ja zināsi savu dienas plānu, tev vieglāk būs pie tā turēties!

3. Pārstāj darīt tos vingrinājumus, kuri tev tik ļoti riebjas.

Ja tu esi no tiem cilvēkiem, kuriem ārkārtīgi nepatīk skriet, tad izvēlies citus veidus, kā paātrināt sirds ritmu – peldēšana, riteņbraukšana, skrituļošana utt. Nemoki sevi un nedari to, kas tev nekādi nesagādā prieku, kaut arī zini, ka tas tev nāk par labu. Tā vietā pakonsultējies ar ekspertiem, kā tos vingrinājumus, kuri tev tik ļoti nepatīk, nomainīt pret citiem, kas tev dos tos pašus rezultātus, bet sagādās prieku.

4. Apzinies, ka fiziskas aktivitātes ir privilēģija.

Ir daudzi cilvēki, kuri savu ikdienu pavada visai noslēgti un ierobežoti, piemēram, invaliditātes dēļ. Šiem cilvēkiem fiziskas aktivitātes ir visai ierobežotas, tomēr tu gan ik dienas vari doties uz sporta zāli un baudīt, kā kustas tavs ķermenis. Ja kādreiz jūties demotivēts un šķiet, ka neko nevēlies, atceries, ka spēja kustēties un nodarboties ar sportu, ir privilēģija, kas citiem netiek dota. Izbaudi to, ka vari kustēties!

5. Negaidi pirmdienu, jaunu nedēļu vai mēnesi, sāc šodien!

Ja vēlies sasniegt nospraustos mērķus, negaidi kādu īpašu datumu vai dienu, bet sāc šodien! Nopērc abonementu, pieraksties pie trenera vai vienkārši izej garā pastaigā. Negaidi brīnumu, bet sāc darīt!

 

 

Saistītās tēmas: Fitnessfiziskas aktivitātesmotivācijaskaistums

youtube icon
Abonēt youtube