Svētdien, 8.janvārī, Rīgā tradicionāli norisināsies krāšņa kostīmu parāde par godu Šerloka Holmsa dzimšanas dienai,  informēja pasākuma organizētāju pārstāvji.

Svētku rīkotāji sagatavojuši pasākumu un norišu programmu, kuras galvenie svinību notikumi ir bez maksas, turklāt vienīgais nosacījums – apģērbs Artura Konana Doila darbu varoņu stilā.

No plkst.12.30 līdz 13 norisināsies svinību dalībnieku pulcēšanās un reģistrācija gājienam uz Latvijas Nacionālā mākslas muzeja kāpnēm. Parādes gājiens norisināsies uz svinību galveno norises vietu – Vērmanes dārzu, kur paziņos labāk ģērbtos dalībniekus.

Labāk ģērbtos dalībniekus izvēlēsies tādās nominācijās kā “Labākais Holmss”, “Labākais personāžs”, “Labākais četrkājainā drauga tēls”, “Labākais mazā varoņa tēls”, “Lieliskāko ūsu un bārdas īpašnieks” un “Elegantākais džentelmenis”.

Svētku programma uz Vērmanes dārza skatuves tiks atklāta ar skotu terjeru parādi Skotijas stilā, kas tiek rīkota ar dzīvnieku aizsardzības biedrības “Tutti palīdzība dzīvniekiem” atbalstu.

No plkst.12 līdz 18 muzejā “Rīgas birža” norisināsies tradicionālās angļu tējas baudīšana ar aprikožu ievārījumu un auzu pārslu cepumiem misis Hadsones un citu sera Artura Konana Doila stāstu varoņu sabiedrībā.

Vienlaikus kinoteātra “Splendid Palace” kafejnīcā “Cafe Film Noir” varēs pārģērbties par 19.gadsimta dāmām un kungiem, kā arī iemūžināsiet mirkli fotogrāfijā. Veco laiku atmosfēru veidos vijolnieces Natālijas Grigorovičas interaktīvā muzikālā performance un austrumu tējas ceremonijas Jurija Podusova izpildījumā.

Tāpat vakarā kafejnīcā no plkst.18 līdz 20.30 norisināsies 1916.gadā uzņemtās mēmās filmas “Šerloks Holmss” seanss ar džeza pavadījumu. “Šerloks Holmss” ir viena no pirmajām slavenā detektīva piedzīvojumu ekranizācijām, kas daudzus gadus tika uzskatīta par pazudušu. Muzikālu noformējumu kinoseansam radījuši laikmetīgā džeza duets – saksofonists un džeza apvienību līderis Deniss Paškevičs un lietuviešu perkusionists, avangarda džeza un laikmetīgās mūzikas izpildītājs Arkādijs Gotesmans. Latvijas skatītājiem filma “Šerloks Holmss” tiks izrādīta pirmo reizi.

Saistītās tēmas: KostīmiparādeŠerloks Holms

youtube icon
Abonēt youtube