Latvijas dāmu tenisa otrā rakete Aļona Ostapenko ceturtdien izgāja kortā saaukstējusies, taču viņa cer, ka rītdien Oklendas WTA “International” pusfināla mačā jau jutīsies labāk.

BNS jau vēstīja, ka Ostapenko ceturtdien ceturtdaļfinālā ar 7-5, 6-3 pārspēja amerikānieti Medisonu Brenglu, kura trešdien otrajā kārtā sensacionāli pieveica savu titulēto tautieti Serēnu Viljamsu.

“No rīta pamodos un biju saaukstējusies, līdz ar to bija grūti spēlēt. Nejūtos 100% labi, bet ceru, ka rīt būs labāk,” pēc mača teica Ostapenko.

Maču Ostapenko iesāka ar divām zaudētām servēm, nonākot iedzinējos ar 0-3.

“Esmu priecīga, ka izdevās uzvarēt. Darīšu visu, lai justos labāk,” uzsvēra Latvijas tenisiste.

Pašlaik Ostapenko WTA rangā atrodas 44.vietā un turnīrā izlikta ar septīto numuru, bet Brengla atrodama 72.pozīcijā.

Pusfinālā Ostapenko cīnīsies ar vēl vienu amerikānieti Lorēnu Deivisu, kura ir planētas 61.rakete, bet ceturtdien viņa ar 6-1, 7-6 (7:4) pārspēja turnīra ceturto raketi Barboru Strīcovu no Čehijas, kura WTA rangā ieņem 20.vietu.

Par iekļūšanu šī turnīra pusfinālā Ostapenko nopelnījusi 110 WTA vienspēļu ranga punktus, kas nākamnedēļ ļaus atgriezties pasaules ranga ceturtajā desmitā. Viņai, visticamākais, gan vēl neizdosies apsteigt Latvijas pirmo raketi Anastasiju Sevastovu, kura pašlaik ir planētas 34.rakete.

Tāpat Ostapenko pārī ar beļģieti Kirstenu Flipkensu sasniegusi Oklendas WTA “International” sērijas turnīra dubultspēļu pusfinālu.

Saistītās tēmas: Aļona OstapenkoSportsTeniss

youtube icon
Abonēt youtube