Pateicoties pieaugošam pieprasījumam pēc Audi Q5 modeļa, premium auto zīmols Audi 2016. gadā Latvijas tirgū ir uzlabojis pārdošanas rezultātus par 26%. Gada populārāka modeļa, stabila līdera Q5 portfelī ir 144 pārdotās automašīnās un 92% pieaugums salīdzinājumā ar 2015. gada rezultātiem. Aizvadītais gads ir bijis veiksmīgs arī Audi A3, A4, A6 un lielā apvidus auto Q7 modelim.

Kopumā 2016. gadā Audi Latvijā pārdeva 384 jaunus auto, kas ir par 80 automobiļiem vairāk nekā pērn. Jāatzīmē, ka vairākus mēnešu tieši Audi zīmola modeļi ieņēma pirmo vietu pēc reģistrēto premium auto skaita, pārspējot konkurējošus auto ražotājus. Aizvadītā gada rezultāti tikai nostiprina zīmola tirgus pozīcijas un demonstrē lēzenu, bet stabilu izaugsmi visā pēckrīzes periodā. Labi rezultāti ir vērojami arī citās Baltijas valstīs, kā piemēram, Lietuvā Audi pārdošanas apjomi pērn ir pieauguši par 20%. Jāatzīmē, ka arī Lietuvā iecienītākais modelis 2016. gadā ir bijis Audi Q5 apvidus auto, tam pakaļ dzenoties Q7 modelim – lielam apvidus automobilim. Kopumā kaimiņvalstī tika pārdoti 448 dažādi Audi modeļi, kas ir par 76 automobiļiem vairāk nekā 2015. gadā.

2016. gads zīmolam bija veiksmīgs, ne vien pateicoties pārdošanas apjomu pieaugumam Latvijā, Baltijā un arī kopumā pasaules tirgū, bet arī pateicoties vairākiem jauniem modeļiem, kas tika prezentēti lielākajos pasaules motoršovos. Audi papildināja piedāvājumu klāstu ar augstās klases sportiskiem automobiļiem Audi A5 un S5 Coupe, kā arī izcilo Audi Q2, kas ir kļuvis par kompaktās klases mazāko līdz šim tirgū pieejamo apvidus auto. Q2 savienojamība, informācijas un izklaides sistēmas ir pielīdzināmas augstāko segmentu auto klases līmenim.

Zīmols pēc vairāku gadu pārtraukuma prezentēja arī atjaunināto Q5 apvidus auto. Ar jauno Q5 Audi uzstādīja vēl augstākus kvalitātes un komforta standartus. Starp zīmīgākajām inovācijām jāatzīmē četru riteņu piedziņas sistēma ar jaunākajām tehnoloģijām, augstas efektivitātes dzinēji, adaptīvā pneimatiskā balstiekārta, izcilas informācijas un izklaides sistēmas, kā arī autovadītāja palīgsistēmas. Ņemot vērā vietējo pircēju gaumi, zīmols uzliek lielas cerības uz jauno Audi Q5, kas Baltijā, kā arī citur Eiropā parādīsies šī gada sākumā.


Avots un foto: Audi

Saistītās tēmas: AudiPārdošanaQ5Rezultāti

youtube icon
Abonēt youtube