Mēs mazgājam, kondicionējam un veidojam ikdienā matus tā, lai dienas laikā tie izskatītos lieliski, bet, kad dodamies pie miera, tiem ļaujam brīvi noslīgt uz spilvena vai sasienam zirgastē vai copē. Tomēr aizmirstam, ka nakts ir labākais laiks, lai matiem sniegtu tiem visnepieciešamāko barošanu un kopšanu.

Mēs visi reiz piekopjam ieradumus, kuri nakts laikā ne gluži labākajā veidā ietekmē mūsu matus ilgtermiņā. Šeit ir daži nakts paradumi, kuri bojā mūsu matus un no kuriem mēs varam izvairīties.

1. Matu sasiešana stingrā zirgastē vai copē

Šāda matu sasiešana tiem nodara lielākus bojājumus, nekā tu domā. Iespējams, šādi darot, tu domā, ka pasargā matus no to sapiņķerēšanās nakts laikā, tomēr tu kļūdies. Šādā veidā tu matus nospied, nodarot tiem nopietnus bojājumus. Jo biežāk matus sien šādā astē, jo lielāka iespējamība, ka tajā vietā tie sāks lūzt, kas novedīs pie plāniem un ne visai acīm tīkamiem matiem.

2. Tu izmanto kokvilnas spilvendrānu

Šāda veida spilvendrānas rada spiedienu uz matu folikulām, kā rezultātā tie sāk izkrist, kļūstot plāni. Mēs nakts laikā daudz grozāmies, kā rezultātā mati tiek pakļauti spriedzei, jo tie nepārtraukti tiek berzēti gar spilvendrānu. Tādēļ, ja vēlies skaistus matus, kuri netiks nakts laikā pakļauti iespējamiem bojājumiem, tad noteikti ir vērts padomāt par investīcijām satīna spilvendrānā. Ja tomēr to nevēlies darīt, uz nakti matiem apsien zīda šalli, lai tie pasargāti no berzes pret kokvilnu.

3. Došanās pie miera ar slapjiem matiem

Mēs taču zinām, ka slapjiem matiem ir lielāka tendence uz lūšanu, nekā sausiem. Laikā, kad tie ir slapji, tie ir vistrauslākie, tie salīp viens ar otru un kad tiek pakļauti spriedzei un berzei, tad to izjūt visa galvas āda un mati. Kas noved pie ārkārtīgas matu lūšanas. Tādēļ, ja vakarā plāno mazgāt matus, ieplāno to laicīgi, lai pirms došanās pie miera, tie būtu pilnībā sausi un izķemmēti.

4. Tu neķemmē matus, pirms dodies pie miera

Dienas laikā matiem ir tieksme sapiņķerēties. Tam ir vairāki iemesli – vējš, sausie matu gali, īpaša matu struktūra utt. Ja iesi gulēt ar tādiem sapiņķerētiem matiem, tad zini, ka nakts laikā tie savelsies vēl vairāk, radot vēl lielākus bojājumus. Varam galvot, ka no rīta to izķemmēšana būs pavisam nepatīkama un sarežģīta, un noteikti nāksies tos plēst, kā rezultātā mati pakļauti stresam, tie lūzīs un ar laiku izkritīs. Tādēļ vienmēr pirms iešanas gulēt, sākot ar matu galiņiem, izķemmē matus. Šajā procesā no matu saknēm ar ķemmi viscaur matiem izplatīsi galvas ādā esošās dabiskās eļļas, kas no rīta matiem liks izskatīties īpaši labi.

 

Saistītās tēmas: padomiskaisti matiskaistums

youtube icon
Abonēt youtube