Latvijas vadošais bobsleja pilots Oskars Melbārdis šonedēļ Vinterbergā paredzētā Eiropas čempionāta (EČ) vietā startēs Sanktmoricā gaidāmajās Eiropas kausa sacensībās, vēsta Latvijas Bobsleja un skeletona federācija.

Melbārdis pagājušajā nedēļā veiksmīgi atgriezās Psaules kausa apritē, piedaloties savā pirmajā posmā divniekos un četriniekos. Tā kā sezonas sākumu nācās izlaist rehabilitācijas dēļ, šobrīd Melbārdim jāiegūst iespējami vairāk kopvērtējuma punkti, lai uz pasaules čempionātu atgrieztos labākā pozīcijā izvēlēties starta vietu.

Līdz ar to Melbārža komanda trenera Sanda Prūša pavadībā devusies uz Šveici, kur Sanktmoricas trasē notiks Eiropas kausa izcīņas posms – vienas divnieku un divas četrinieku sacensības. Arī Eiropas kausa posmos tiek iegūti punkti, kuri veido kopvērtējuma tabulu. Turklāt, nākamnedēļ Sanktmoricas trasē notiks Pasaules kausa piektais posms, kur priekšrocības jau būs Melbārdim, kurš būs aizvadījis vairāk treniņbraucienus, nekā konkurenti.

No Latvijas bobslejistiem Eiropas čempionāta sacensībās piedalīsies Oskara Ķibermaņa un Uģa Žaļima ekipāžas, bet no skeletonistiem trasē dosies Martins Dukurs, Tomass Dukurs un Lelde Priedulēna.

Pērnās sezonas pasaules čempionam četriniekos Melbārdim augusta beigās viņam tika veikta muguras operācija. Bobsleja pilotam jau pagājušajā sezonā bija nopietnas muguras problēmas, tāpēc bija nepieciešama ķirurģiska iejaukšanās. Sākotnēji bija iecerēts, ka pilots sacensībās atgriezīsies vēl vēlāk, nevis pagājušajā nedēļā Pasaules kausa posmā Altenbergā, taču neilgi pirms sacensībām tika nolemts, ka Melbārdis startēs, taču darīs to treniņu režīmā, lai gūtu skaidrību, kā reaģēs sportista mugura.

Atgriežoties sacensību apritē, Melbārdis divniekos ieņēma 13.pozīciju, bet četriniekos ierindojās 11.vietā.

Tikmēr labākos rezultātus no Latvijas komandas sasniedza Ķibermanis, kurš divniekos izcīnīja trešo vietu, pirmo reizi karjerā Pasaules kausa sacensībās kāpjot uz goda pjedestāla, bet četriniekos viņš finišēja septītajā pozīcijā.

Saistītās tēmas: BobslejsEiropas kaussOskars Melbārdis

youtube icon
Abonēt youtube