Atbalstot Latvijas olimpiešus XXIII Ziemas Olimpiskajās spēlēs Dienvidkorejas pilsētā Phjončhanā, “Latvijas pasts” izdos jaunu “Sporta” sērijas pastmarku – “Bobslejs”, aģentūru LETA informēja “Latvijas pasta” pārstāvji.

Pastmarkas pirmās dienas zīmogošana notiks piektdien, 2.februārī, Rīgas 50.pasta nodaļā tirdzniecības centrā “Origo”, Stacijas laukumā 2, Rīgā, no plkst.8 līdz 19. Filatēlijas jaunizdevums tapis sadarbībā ar Latvijas Bobsleja un skeletona federāciju.

Pastmarkas dizaina autors ir mākslinieks Ludis Danilāns, un tā izdota 50 000 eksemplāru tirāžā. Jaunā pastmarka paredzēta vienkāršas A klases vēstules nosūtīšanai Latvijas teritorijā – tās nominālvērtība ir 0,61 eiro. Līdz ar pastmarku izdota arī pirmās dienas aploksne 1000 eksemplāru tirāžā.

XXIII Ziemas olimpiskās spēles no 2018.gada 9. līdz 25.februārim risināsies Phjončhanā, Dienvidkorejā. Bobslejā Latviju pārstāvēs divi piloti un septiņi stūmēji: Oskars Melbārdis ar stūmējiem Daumantu Dreiškenu, Arvi Vilkasti, Jāni Strengu, kā arī Oskars Ķibermanis ar Matīsu Mikni, Jāni Jansonu un Helviju Lūsi. Kā devītais bobslejists uz olimpiādi dosies Intars Dambis. Abu bobsleja komandu uzdevums abās disciplīnās ir iekļūt labāko desmitniekā.

Latvija XXIII Ziemas Olimpiskajās spēlēs tiks pārstāvēta vēl astoņos sporta veidos – biatlonā, daiļslidošanā, distanču slēpošanā, kamaniņu sportā, kalnu slēpošanā, skeletonā, slidošanā, un šorttrekā.

Latvijas olimpiešiem gūstot uzvaras XXIII Ziemas Olimpiskajās spēlēs, “Latvijas pasts” izdos arī īpašas konkrētajiem medaļniekiem veltītas pastmarkas.

“Latvijas pasts” izdevis pastmarkas arī saistībā ar iepriekšējām olimpiskajām spēlēm – Olimpiskās spēles Sočos (2014), Olimpiskās spēles Londonā (2012), Olimpiskās spēles Vankūverā (2010), Olimpiskās spēles Pekinā (2008), Olimpiskās spēles Turīnā (2006), Olimpiskās spēles Sidnejā (2000) un Olimpiskās sporta spēles Atlantā (1996).

“Latvijas pasts” nodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. “Latvijas pasts” ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā apmēram 4000 darbinieku.

youtube icon
Abonēt youtube