Ar Nāciju kausa sacensībām šodien Siguldas trasē sākas Pasaules kausa izcīņas sestais posms kamaniņu sportā.

Sacensības, kas kalpo kā kvalifikācija pamatsacensībām, sāksies plkst. 9.30.

Latvijas godu šodien Nāciju kausā aizstāvēs Ulla Zirne, Kendija Aparjode, Elīna Žurzdiņa, Kate Keita Farenhorsta, Inārs Kivlenieks, Artūrs Dārznieks un Kristaps Mauriņš, kā arī divnieks Kristens Putins/Imants Marcinkēvičs.

Tikmēr vieta pamatsacensībās jau garantēta Elīzai Caucei, kā arī divniekiem Andrim un Jurim Šiciem un Oskaram Gudramovičam/Pēterim Kalniņam.

Pamatsacensības Siguldā sāksies sestdien, kad uz starta dosies divnieki un sievietes, bet svētdien paredzētas kungu, Sprinta kausa un komandu stafetes sacensības.

Līdz ar to šis Pasaules kausa posms būs unikāls, jo tā dalībnieki sadalīs maksimāli iespējamos septiņus medaļu komplektus. Sākotnēji šī etapa kalendārā stafetes nebija, tomēr tā kā sezonas trešajā posmā Vistlerā stafeti nebija iespējams aizvadīt, tā pārcelta uz Siguldu.

Sagaidāms, ka šajā posmā piedalīsies 146 dalībnieki no 23 pasaules valstīm.

Sacensībās piedalīsies atlēti no Austrālijas, Austrijas, Bulgārijas, Kanādas, Horvātijas, Čehijas, Francijas, Vācijas, Gruzijas, Itālijas, Kazahstānas, Dienvidkorejas, Latvijas, Norvēģijas, Polijas, Rumānijas, Krievijas, Slovākijas, Šveices, Zviedrijas, Taivānas, Ukrainas un ASV.

Pēc šī posma pasaules labākajiem sportistiem būs viena brīva nedēļa, bet janvāra beigās Īglsas trasē Austrijā notiks pasaules čempionāts.

Kā ziņots, pagājušajā nedēļā Kēnigszē trasē Vācijā Pasaules kausa piektā posma ietvaros notika arī Eiropas čempionāts, kurā Latvija tika pie bronzas medaļas stafetē, ceturto gadu pēc kārtas kāpjot uz Vecā kontinenta meistarsacīkšu goda pjedestāla.

Nākamgad Latvijas Kamaniņu sporta federācija Siguldā paralēli Pasaules kausa posmam vēlas organizēt arī Eiropas čempionātu.

youtube icon
Abonēt youtube