Sanktmoricas dabīgā ledus trasē Šveicē aizvadītas Eiropas kausa sacensības četriniekos. Latviju pārstāvēja pašreizējie pasaules čempioni šajā disciplīnā, Oskara Melbārža ekipāža un 20 ekipāžu konkurencē mūsējie izcīnīja pārliecinošu uzvaru.

Pirmajā braucienā Melbārdim/Dreiškenam/ Vilkastem/Strengam bija 14. starta numurs, un tā kā bija apmācies un reizēm sniga, tas nekādu priekšrocību nedeva. Tomēr mūsējiem jau ātrākais starta ieskrējiens un labākais laiks braucienā par 0,24 priekšā tuvākajiem konkurentiem. Vēl pirmajā trijnieka braucienā bija krievu pilots Linučevs un vācietis Buhmillers.

Otrajā braucienā mūsējie kā līderi startēja paši pēdējie un atkal uzrādīja labāko laiku, turklāt viena minūte un tieši piecas sekundes tagad ir šīs sezonas Sanktmoricas rekords. Uzvara summā pārliecinoša, vācieša Buhmillera ekipāža apsteigta par 0,75 sekundēm, trešajā vietā cits vācietis Hāfers.

Latvijas izlases galvenais treneris Sandis Prūsis: “Bija tā, kā tam būtu jābūt. Uzvara šoreiz ļoti pārliecinoša. Pirmajā braucienā varbūt arī bija dažas sīkas kļūdiņas, arī augšā, bet nu otrais jau bija ļoti labs, ko apliecina rezultāts. Pirmajā braucienā reizēm arī sniga, otrajā jau laikapstākļi bija labāki. Par labāko starta ieskrējienu es teiktu, ka šajā kompānijā tas vēl nebūtu jāskatās, tur īstā mēraukla pasaules kauss. Rīt vēl vieni mači un brauksim vēlreiz.”

Piektdien divniekos Melbārdis kopā ar Daumantu Dreiškenu izcīnīja uzvaru Eiropas kausa posmā, bet Ralfs Bērziņš ar Māri Priekuli bija 16. vietā. Svētdien būs vēl viens Eiropas kausa posms četriniekos Sanktmoricā, jaunnedēļ šajā trasē notiks pasaules kausa piektais posms bobslejā un skeletonā.

Avots: bobslejs.lv
Foto: LETA

Saistītās tēmas: BobslejsEiropas kaussOskars MelbārdisSanktmorica

youtube icon
Abonēt youtube