Lielākajā daļā Latvijas teritorijas sniegs un apledojuma veidošanās svētdienas rītā apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, informē uzņēmums “Latvijas Valsts ceļi”.

Šobrīd braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem apmierinoši ir uz Rīgas apvedceļa no Salaspils līdz Babītei, Vidzemes šosejas no Raunas pagrieziena līdz Veclaicenei, Bauskas šosejas no Rīgas līdz Iecavai, Jelgavas šosejas no Rīgas līdz Meitenei, Liepājas šosejas no Rīgas līdz Apšupes krustojumam un no Anneniekiem līdz Liepājai, Ventspils šosejas no Rīgas līdz Kūdrai un no Strazdes līdz Ventspilij, kā arī Daugavpils šosejas no Ogres līdz Paterniekiem, no Grebņevas līdz Medumiem un Daugavpils apvedceļa.

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir visā Latvijā, izņemot Alūksnes, Cēsu un Kuldīgas apkārtni.

Slidenos ceļa posmus tīra un kaisa ar pretslīdes materiāliem. Šorīt ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 142 ziemas dienesta tehnikas vienības.

Saskaņā ar meteoroloģisko prognozi arī dienā daudzviet nokrišņi – sniegs un slapjš sniegs. Atsevišķos rajonos veidosies neliels apledojums.

Lai nepakļautu sevi un citus ceļu satiksmes dalībniekus paaugstinātam riskam, autovadītāji tiek aicināti izvēlēties laika apstākļiem un ceļa stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un stilu.

Saistītās tēmas: AutoCeļiLatvija

youtube icon
Abonēt youtube