Valsts ieņēmumu dienests (VID) kinologu darbības nodrošināšanai izsludinājis iepirkumu par 22 automašīnu nomu.

Šāds iepirkums iepriekš jau bija izsludināts pērn 19.oktobrī un šogad 5.janvārī par iepirkuma uzvarētāju tika atzīta SIA “Auto 26”. Tomēr 9.janvārī iepirkums pārtraukts, bet “Auto 26” 13.janvārī iesniegusi sūdzību Iepirkumu uzraudzības birojā.

Informācija VID mājaslapā liecina, ka jaunais iepirkums izsludināts 13.janvārī. Automašīnas plānots nomāt septiņus mēnešus. Piedāvājumu iesniegšanas termiņš ir 24.janvāris.

Paredzamā iepirkuma līgumcena ir 41 999 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (50 819 eiro ar pievienotās vērtības nodokli), tajā skaitā, iespējamie automobiļu remonta izdevumi visā septiņu mēnešu nomas periodā, kas nav saistīti ar ikdienas normālā ekspluatācijā radītu nolietojumu, un visa veida apdrošināšanas izdevumi.

“Auto 26” ir viens no pilnsabiedrības “A26” dibinātājiem. “A26” ir viens no automašīnu piegādātājiem Valsts policijai (VP), tomēr šā gada sākumā VP nolēma vienpusēji lauzt auto piegādes līgumu, jo nav guvusi apstiprinājumu pilnsabiedrības “A26” spējai izpildīt automašīnu iepirkuma procedūras rezultātā uzņemtās līgumsaistības.

Kā liecina “Firmas.lv” informācija, pilnsabiedrība “A26” pērnā gada decembrī dibināja SIA “Auto Īle un Herbst”, SIA “Ad Rem auto”, SIA “Auto 26”. Visi uzņēmumi saistīti ar uzņēmēju Māri Īli.

Aģentūra BNS jau ziņoja, ka 2016.gada pirmajā pusgadā VID iegādājās trīs jaunus darba suņus, kuri augustā sāka pamatapmācības kursu atšķirīgā specializācijā. Otrajā pusgadā bija paredzēta vēl trīs jaunu suņu iegāde.

Kopumā VID patlaban izmanto 47 darba suņus. No tiem 22 suņi specializējušies narkotisko vielu meklēšanā,16 – tabakas izstrādājumu meklēšanā, bet trīs darba suņiem ir kombinētā specializācija – gan narkotisko vielu, gan tabakas izstrādājumu meklēšana. Vēl trīs suņi specializēti skaidras naudas meklēšanā, bet vēl trīs suņi patlaban tiek apmācīti.

Laikā no 2014.gada līdz 2016.gadam VID veica 16 darba suņu nomaiņu. 2014.gadā tika iegādāti četri jauni darba suņi, 2015.gadā – seši jauni suņi.


Foto: Lsm.lv

Saistītās tēmas: AutomašīnaskinologiVID

youtube icon
Abonēt youtube