Šveicē – Sanktmoricas dabīgā ledus trasē aizvadīts vēl viens pasaules kausa posms bobslejā četriniekiem. Latvija startēja ar trim komandām un turklāt izcīnīja dubultpanākumu – Oskara Ķibrmaņa ekipāžai uzvara, otrajā vietā Oskara Melbārža ekipāža.

Pēc reitinga Latvijai diezgan zemi starta numuri pirmajā braucienā, kas pat labāk šajā trasē aukstā un saulainā laikā. 18. starta numurs Ķibermanim, Jansonam, Miknim, Zīrupam, 22. numurs Melbārdim, Dreiškenam, Vilkastem, Strengam, vēl par vienu zemāk Žaļimam, Lūsim, Spriņģim un Brežinskim. Kopā šoreiz startēja 32 ekipāžas jeb 128 bobslejisti.

Pirmajā braucienā no mūsējiem visaugstāk Ķibermaņa ekipāža, kas pirmajā vietā ar tobrīd jaunu Sanktmoricas trases rekordu. Mūsu puišiem arī dalīti labākais starta laiks ar vācieša Frīdriha ekipāžu. Dalītajā otrajā vietā ar šveicieti Riko Peteru, tikai atpaliekot par vienu sekundes simtdaļu, Oskara Melbārža ekipāža, mūsējiem nelielas kļūmītes beigu daļā. Kanādieša Springa ekipāža ceturtā, jau 0,16 sekundes aiz Ķibermaņa. Uģim Žaļimam ne pārāk veiksmīgs pirmais brauciens. Ātrāka ledus priekšrocību vēl izmantoja beigās startējošie, un tā nu Uģim pirmajā braucienā tikai 19. laiks, 0,54 sekundes aiz Ķibermaņa.

Otrajā braucienā atkal mūsu līderiem teicami braucieni. Ķibermaņa ekipāžai labākais laiks, jauns rekords finišā un arī jauns rekords startā, un pārliecinoša uzvara! Oskara Melbārža ekipāžai trešais labākais laiks braucienā un otrā vieta Sanktmoricā, 0,13 sekundes aiz Ķibermaņa, trešajā vietā šodien vācieša Frančesko Frīdriha ekipaža, kas zaudēja Ķibermanim 0,30 sekundes. Uģis Žaļims ar savu komandu šodien 18. vietā. Ķibermaņa ekipāžai arī speciālā balva par labāko starta ieskrējienu divos braucienos.

Latvijas izlases galvenais treneris Sandis Prūsis pēc sacīkstēm LTV7 teica tā: “Nu tiešām ir labi, darbs atmaksājies un esmu tiešām priecīgs. Abi Oskari otro braucienu nobrauca ļoti labi, dažiem citiem neizturēja nervi, tā kā mēs atspēlējāmies par vakardienu! Uģim šodien nebija tik izcili, kaut es teiktu, ka nebija jau arī kaut kas ar trasi, kaut kā neslīdēja. Gluži vai vēsturisks brīdis šodien.”

Jau jaunnedēļ pasaules kausa sestais posms Kēnigszē trasē Vācijā, kur februārī notiks arī pasaules čempionāts.

Avots/foto: bobslejs.lv

youtube icon
Abonēt youtube