Kādai tosta gatavībai jūs dodat priekšroku?

Lielbritānijas pārtikas standartu eksperti uzskata, ka tostermaize nedrīkst būt tumšāka par šo.

1

 

Kad mēs augstā temperatūrā cepam produktus, kas satur cieti, izstrādājas kancerogēna viela – akrilamīds.

Pētījumi uz dzīvniekiem pierādīja, ka akrilamīds spēj provocēt vēža šūnas. Eksperti uzskata, ka uz cilvēku šī viela darbojas analoģiski.

Lūk, četri padomi, kas palīdzēs izvairīties no lielām akrilamīda devām:

  1. Cepjot produktus, kas satur cieti, gatavojiet tos līdz zeltainai krāsai, neviz kraukšķīgiem gabaliņiem.

2. Neglabājiet cieti saturošus produktus ledusskapī, turiet tos tumšā vietā.

3. Pievērsiet uzmanību produktu pagatavošanas instrukcijai cepeškrāsnī un uz pannas.

4. Ēdiet veselīgi. Ikdienas uzturā iekļaujiet pietiekami daudz dārzeņus un augļus.

11

 


Foto: Public Domain Pictures

Avots: BBC

Saistītās tēmas: AkrilamīdsCieteProdukti

youtube icon
Abonēt youtube