Mutes higiēna un vispārējā veselība iet roku rokā. Tieši tādēļ zobu tīrīšanai ir jāpievērš ārkārtīgi liela uzmanība. 

Neregulāra zobu tīrīšana ir vieglākais veids, kā dažādām baktērijām nonākt organismā un sagraut ne tikai mutes veselību, bet arī vispārējo ķermeņa veselību. Tās zobu pastas, kuras pērkam veikalos, nereti satur dažādas ķimikālijas, kas, protams, mūsu zobus notīra un padara mirdzošus, vienlaicīgi attīrot muti, tomēr vienlaicīgi pakļaujot mūs dažādu citu vielu ietekmei. Lielos daudzumos, protams, tās mūs neietekmē, tomēr, ilgtermiņā rezultāts var būt nedaudz citādāks.

Tādēļ lieti noder dabīgo līdzekļu izmantošana, kas sniedz tos pašu rezultātus un labākais, ka tu zini, kas ir to sastāvā.

Zobu pastas alternatīva:

1. Kokosriekstu eļļa – tai piemīt pretsēnīšu un antibakteriālas īpašības. To var izmantot kā zobu pastas, aizvietotāju vai apvienot ar zobu pastu, radot izcilu rezultātu. Tā balina zobus un atsvaidzina elpu.

2. Ēteriskās eļļās – divi vai trīs pilieni pārtikā izmantojamās ēteriskās eļļas, uzklātai uz zobu birstes, lieliski notīra zobus. Ja izvēlies piparmētras ēterisko eļļu, tā burvīgi notīra zobus un padara elpu pavisam svaigu.

3. Jūras sāls – tas ir abrazīvs, tādēļ ideāli notīra zobus. Tomēr to neiesaka izmantot katru dienu, jo tas ir tik abrazīvs, ka var traumēt zobus. Vienkārši iemērc zobu birsti jūras sālī un mazgā zobus.

4. Aktivētā ogle – tā baltina zobus. Mitru zobu birsti iemērc saberztā aktivētā oglē un maigi mazgā zobus 2 minūtes, pēc tam kārtīgi izskalo muti.

5. Cepamā soda – viens no populārākajiem veidiem, kā mazgāt zobus, neizmantojot zobu pastu. Viss, kas ir jādara, ir jāiemērc mitra zobu birste cepamajā sodā un ar to jāmazgā zobus, kā ierasts. Apvienojot ar piparmētru ēterisko eļļu, iegūsi spodrus, baltus zobus un svaigu elpu.

6. Kurkuma – tai piemīt pretiekaisuma īpašības, sastāvā ir antioksidanti, un tā ir antibakteriāla. Kurkuma lieliski palīdz, ja cīnies ar mutes problēmām, piemēram, iekaisušas smaganas. Tā zobus arī balina. Sajauc to ar sinepju eļļu un mazgā ar to zobus. Tikai pēc tam mute kārtīgi jāizskalo.

 

Saistītās tēmas: kokosriekstu eļļaZobu pastazobu veselība

youtube icon
Abonēt youtube